Home > Gezondheid > Afvallen met eiwitten eten

Afvallen met eiwitten eten

Hoe eiwitten je helpen afvallen

Eiwit is de enige echt belangrijke voedingstof voor gewichtsverlies en een mooier, strakker lijf. Een eiwitrijk dieet stimuleert je stofwisseling, vermindert je eetlust en verandert de samenstelling van de verschillende hormonen die je gewicht regelen. Zo kan eiwit je helpen afvallen en buikvet te verliezen.

Eiwitten beïnvloedt gewichtsregulerende hormonen

Eiwit vermindert het aantal hongerhormonen in je lijf en laat het aantal hormonen die je hersenen vertellen dat je ‘vol’ zit juist stijgen. Zo vermindert je eetlust en daarmee het aantal calorieën dat je binnenkrijgt. Dat is ideaal als je snel wilt afvallen.

Eiwitten verteren en omzetten verbrandt calorieën

Zo’n 20-30 procent van de calorieën uit eiwitten verbrand je al terwijl je lichaam het eiwit verteert en omzet in bruikbare stoffen. Dat betekent dat van de 100 calorieën die je eet, slechts 70 tot 80 terecht komen in je lijf. Met eiwitten krijg je dus in feite minder calorieën binnen. Ter vergelijking: dit effect geldt slechts voor 5-10 procent voor koolhydraten.

Met eiwitten verbrand je meer calorieën

Een eiwitrijk dieet stimuleert je stofwisseling en maakt dat je per dag zo’n 80 tot 100 calorieën meer verbrandt. Dat is gunstig als het je gaat om buikvet verbranden!

Eiwit vermindert eetlust

Een eiwitdieet geeft je een verzadigd gevoel en maakt dat je niet snel weer honger hebt. Dit maakt het gemakkelijker om minder calorieën binnen te krijgen en af te vallen.

Eiwitten verminderen eetbuien en nachtelijk eten

Een eiwitrijk dieet kan je eetbuien drastisch doen afnemen en er ook voor zorgen dat je ’s avonds niet altijd zo’n ontzettende trek hebt in eten. Het ontbijt zou wel eens de belangrijkste maaltijd van de dag kunnen zijn om eetbuien te voorkomen, dus zorg dat je je dag begint met een eiwitrijk ontbijt. Bijvoorbeeld een omelet of eiwitshake. Er zijn trouwens allerlei shakes om af te vallen.

Ik hoop dat dit artikel je helpt om snel en verantwoord af te vallen en buikvet te verliezen. Heb jij nog meer tips voor gezond afvallen met eiwitten? Deel ze hieronder in de reacties!

Categories: Gezondheid Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.