Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een verzekering voor als u arbeidsongeschikt raakt?

Het gevaar schuilt op iedere hoek van de straat en zelfs in uw eigen huis kunt u er niet veilig voor zijn: een ongeval waardoor u arbeidsongeschikt raakt! Een pijnlijke gebeurtenis met vaak een vervelende kwetsuur of een blijvende verwonding die ertoe leidt dat u uw werk niet meer kunt doen. Pijnlijk voor u en pijnlijk voor uw portemonnee.
Een ongeval met als gevolg dat u uw werk niet kunt doen is een bijzonder vervelende zaak. Iets wat u mogelijk uw ergste vijand nog niet toewenst. Naast alle zaken die u extra moet regelen kan het daarnaast ook nog eens zo zijn dat uw inkomen wegvalt.

En het hoeft niet eens uw eigen schuld te zijn. Het kan door veel verschillende zaken komen dat u arbeidsongeschikt raakt. En als deze vervelende situatie zich voordoet dan wilt u ook financieel goed verzekerd zij. En dit is met een arbeidsongeschiktheidsverzekering mogelijk.

Financieel vangnet

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt u een financieel vangnet realiseren waarmee u iedere maand uw inkomsten blijft behouden. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering maakt het mogelijk om ondanks dat u arbeidsongeschikt bent toch nog uw geld krijgt. Echter een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet kosteloos en ook zeker niet altijd perfect.
Zo zijn er ook onderzoeken vooraf en mogelijk ook als u arbeidsongeschikt bent geraakt in hoeverre u arbeidsongeschikt bent. Door de veranderende wetgeving zijn er veel termen van groot belang. En passende arbeid is er daar een van. Als u namelijk arbeid ongeschikt raakt dan wordt er gekeken of u nog ander werk kunt doen. Iemand uit de bouw kan zo worden omgeschoold nadat hij door de rug is gegaan tot een kantoormedewerker. Het is allemaal mogelijk en alles kan!
Het percentage dat iemand wordt afgekeurd is van groot belang voor de uitkering die u krijgt en ook voor de verzekering geldt. Hierdoor is het niet altijd even interessant om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te nemen.

Ook de hoge kosten en premie die u betaald zijn vaak een drempel om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te nemen. Een verzekering die eigenlijk onmisbaar is, maar aan de andere kant ook onbetaalbaar. Wat dus wijsheid is, is moeilijk in te schatten.
Daarnaast blijft ook nog spelen dat u voor iets betaald waar u mogelijk nooit gebruik van zult maken. Het lijkt bijna diefstal tot dat u aanspraak moet maken op uw verzekering! Want dan kunt u wel daadwerkelijk gezegend zijn.

Er is onlangs nog een onderzoek geweest waarin is aangetoond dat 80 procent van de zzp-ers en kleine zelfstandigen een verzekering voor arbeidsongeschiktheid veel te duur vinden en er daarom geen nemen. Ook zijn er alternatieven ontstaan waarbij groepen personen elkaar helpen mochten ze arbeidsongeschikt raken en dan in direct geldnood zijn gekomen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version