Autoverzekering feitjes

Eigen risico bij je autoverzekering

Wanneer je een autoverzekering afsluit, moet je dit vaak doen met een bepaalde eigen risico. Het voordeel hiervan is dat de premie vaak lager uitvalt, waardoor je voordeliger uit bent per maand. Een nadeel is wel dat wanneer je een ongeluk hebt gekregen dat je altijd een deel zelf moet betalen. Je kan ook kiezen voor een middenweg want je kunt ook een autoverzekering afsluiten zonder eigen risico en waarbij je toch voordelig uit bent.

Schade vrije jaren vermelden wordt verplicht

Wanneer je veel schadevrije jaren hebt opgebouwd is dit interessant voor je premie, want die wordt hier lager door. Vanaf is het voor verzekeraars verplicht om dit aantal jaarlijks te vermelden op de polis van automobilisten. Onjuiste gegevens kunnen nu worden voorkomen en je weet altijd waar je aan toe bent als automobilist en waar je recht op hebt.

Mag je een autoverzekering afsluiten als je 17 bent?

Als je 17 bent kun je nu wel al je rijbewijs gaan halen. Ook mag je dan in verschillende auto’s rijden. Je mag dan alleen in een auto rijden als er een coach naast je zit. Deze coach moet je dan ook opgeven bij de overheid. In totaal kun je maximaal 5 coaches doorgeven. Het is dus mogelijk om dan in 5 verschillende auto’s te rijden. De coaches zijn aansprakelijk voor de verzekering voor als er ongelukken gebeuren. Zelf kun je dus geen autoverzekering afsluiten als 17 jarige.

Wist je dat leeftijd invloed heeft op je premie?

Niet alleen de leeftijd van de auto bepaald de hoogte van de premie, maar vaak ook de leeftijd van de bestuurder. Er is namelijk onderzocht dat wanneer je ouder bent dan 65 dat een autoverzekering premie vaak hoger uitkomt dan wanneer je jonger bent. Slechts bij 6 van de 37 onderzochte verzekeringsmaatschappijen hanteren eenzelfde premie. (bron: proud to be senior)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *