batterij smartphone

Verleng de batterijduur van je smartphone

Mobiele telefoons bestaan nog niet zo lang. En toch hebben ze een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Misschien herinner je je de toestellen van vijftien jaar geleden nog. Een GSM had je toen voornamelijk om mee te bellen en sms’en. Daardoor ging de batterij soms wel een week mee.

Batterij nog 12% vol

Met de nieuwste smartphones kunnen we soms nog meer dan met een computer. En ze worden steeds uitgebreider. Extra grote beeldschermen met nog meer pixels dan ooit voor mogelijk werd gehouden. Een ultrasnelle processor waarmee we alle applicaties tegelijkertijd kunnen draaien zonder dat er iets hapert. De hele dag door video’s op YouTube kijken, berichten posten op Facebook, Twitter bijhouden en e-mailen… Je smartphone kan het allemaal aan. De batterij helaas wat minder.

Geen ruimte voor de batterij

Het is niet gek dat de meeste aandacht uitgaat naar de technische mogelijkheden van een smartphone. We willen er ten slotte steeds meer mee kunnen doen. Voorheen moesten de mobiele telefoons zo klein mogelijk zijn. Maar doordat de processor steeds groter werd, groeide de telefoon mee. Helaas blijft er daardoor nog maar weinig ruimte voor de batterij over, waardoor deze hard moet werken om de telefoon te laten draaien. Twee keer je smartphone opladen is daarom geen uitzondering meer.

Batterijduur verlengen is eenvoudiger dan je denkt

Zolang de fabrikanten nog geen oplossing hebben kunnen vinden voor een batterij die langer meegaat, moeten we zelf maar met een oplossing komen. En die is er. Voortaan geen lege accu’s en gesleep met oplaadkabels meer: lang leve de smartphone!

  • Dim de helderheid van je scherm.
  • Stel een donkere achtergrond in: een lichte achtergrond vraagt meer energie van je batterij.
  • Zet applicaties helemaal uit: als je iets anders gaat doen, blijven applicaties op de achtergrond draaien.
  • Schakel mobiel internet helemaal uit als je het niet gebruikt.
  • Schakel Bluetooth alleen in als je het nodig hebt.
  • Haal je e-mailberichten, Facebookberichten, Twitterberichten en nieuwsberichten zelf op: een smartphone die continu online gaat om te checken of je nog berichten hebt is binnen de kortste keren leeg.
  • Leg je telefoon niet in de zon of bij de verwarming: warme plekken trekken de accu van je telefoon snel leeg (ook in je broekzak!).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *