Kom meer te weten over ...

Alles weten over ‘eten’

Maaltijdenbox

June 11th, 2016 No comments

Eten en drinken zijn de belangrijkste elementen in het leven, zonder deze zouden we tenslotte niet kunnen leven toch? Dus waarom niet het aller beste ervan maken, gelukkig doen we dat ook want eten en drinken is lekkerder dan ooit, er zijn zoveel manier van eten en drinken om het nog maar niet te hebben over de hoeveelheid recepten, gerechten en ingrediënten die er wereldwijd beschikbaar zijn. Zo heeft elk land z,n eigen kenmerkende producten en elke cultuur z,n eigen gewoontes. Een van de vele gewoonten die we in de westerse cultuur de laatste jaren zien en veel gebruiken is de maaltijdenbox, ook wel, maaltijdtas, krat of foodbox genoemd. Deze maaltijdenbox gaat onder vele namen door maar komt vrijwel altijd op het zelfde neer.

Wat is een maaltijdenbox?

Een maaltijdenbox is een complete dienst die in de eerste instantie tegen een redelijke tarief jouw leven een stuk aangenamer maakt, het bespaard je vele tijd, in sommige gevallen zelfs geld en het is elke keer weer een verassing en inspirerend om je box te ontvangen. Maar wat is het precies? Jouw wekelijkse avondmaaltijden compleet met ingrediënten en stap voor stap recepten instructies volgens een wekelijks lidmaatschap thuisbezorgd. Een hele mond vol maar dan krijg je ook wat.

Bedacht door chef-koks

Bij de meeste maaltijdenboxen worden de wekelijkse recepten bedacht door chef-koks of voedingsexperts of een combinatie hiervan, deze bedenken elke week weer een aantal maaltijden voor je zodat jij dit niet hoeft te doen, ze doen de boodschappen voor je zodat jij een bezoek aan de winkel kan vergeten en je bezig kan houden met andere zaken zoals je werk of vrije tijd. Als klap op de vuurpijl worden de maaltijden bedacht met het volgen van een gezond eetpatroon in de eerste plaats, daarnaast komt het gevarieerd eten en verschillende maaltijden uit alle culturen erbij kijken.

Vers, lokaal en biologisch

Als de chef ontworpen recepten volgens een gezond eetpatroon nog niet genoeg is, zijn de ingrediënten in een maaltijdenbox ook nog eens verser dan je wensen kunt, afkomstig van lokale producenten en in veel gevallen zelfs biologisch, hierdoor gaat het gezonde gehalte van je avondmaal omhoog en eet je zo gezond mogelijk, en dit terwijl je er zelfs niet over na hoeft te denken.

Vele soorten

De maaltijdenbox markt is behoorlijk aan het verzadigen en elke keer wanneer je denkt dat er genoeg aanbieders zijn, komt er weer een nieuwe vaak regionale bezorger bij, enkele grote namen in deze markt zijn: HelloFresh, Marley Spoon, De Allerhande Box, Beebox, Mathijs Maaltijdbox en De Krat om er maar een paar te noemen, kleinere en niche boxen in deze markt zijn de halal maaltijdbox van Chef Ali, de Asian Food Lovers box, en heb je tegenwoordig ook de zogenoemde koel verse maaltijden waarbij het zelf koken ook weggelaten wordt en de gerechten door de koks bereid worden, ingekoeld en bij je thuisbezorgd worden.

Zoals je ziet zijn er vele varianten van de maaltijdenbox, er is voor elk persoon wel een box te vinden die voldoet aan diens wensen, bij sommige boxen onder de grotere namen die ik net noemde, kun je bijvoorbeeld zelf elke week kiezen uit een aantal recepten, op deze manier kun je ingrediënten en gerechten vermijden die je niet lust. Ook zijn er maaltijdenboxen die zich bezig houden met allergenen of speciale diëten. Om goed inzichtelijk te krijgen welke soorten er van de maaltijdenbox allemaal zijn, kun je deze website raadplegen.

Voordelen versus nadelen

Een maaltijdenbox kent erg vele voordelen, als je deze tegen de nadelen afweegt dan blijft er weinig over, het enige echte nadeel die voor een kleine groep mensen aanwezig is, is dat de boxen vaak wat duurder zijn dan wanneer je zelf naar de winkel gaat, maar ook dit is relatief, denk er maar over na, bij de meeste boxen kun je gebruik maken van een leuke aanbieding waarmee de box nog maar de helft kost, en dan hebben we nog niet de reiskosten berekend die je niet meer hoeft te maken omdat je een maaltijdenbox laat bezorgen.
Voordelen van deze boxen zijn vooral het tijdbesparende element, de recepten zijn zo bedacht dat je ze erg snel kunt bereiden, je eet vaker samen, het brengt gezelligheid, het inspireert en is leerzaam, eten uit een box is gezonder dan zelf koken met supermarkt producten en ga zo maar door.

Categories: Culinair Tags: , ,

Walking diner

January 31st, 2012 No comments

Een walking diner op één of meerdere locaties

Wilt u binnenkort met een grote groep dineren in een informele sfeer, dan is een walking diner een gezellig alternatief voor het buffet. Zoals de naam al zegt, zijn uw gasten niet aan een zitplaats gebonden en kunnen ze zich rustig mengen met verschillende groepen.

Er zijn twee soorten walking diners: op verschillende locaties door de stad of in één restaurant. Beide mogelijkheden zijn heel geschikt voor (bedrijfs)bijeenkomsten en feesten.

Informeel diner

Het walking diner is een nieuwe manier van dineren in een restaurant. U zit niet in rijtjes aan een gedekte tafel, maar u dineert staande. In deze informele sfeer kunt u meer mensen spreken dan tijdens een traditioneel diner, doordat u op ieder moment naar de andere kant van de zaal kunt lopen om u in een andere groep te mengen.

Door de avond heen worden vele verschillende hapjes geserveerd, van een culinaire soep tot een heerlijk dessert. U bent dus zeker van een gevulde maag dankzij de vele proeverijen en uw bijeenkomst wordt niet onnodig onderbroken door het diner.

Genieten van de stad en de gerechten

De tweede mogelijkheid van een walking diner is in een stad van uw keuze. U wandelt door de stad van het ene restaurant naar het volgende. Vaak worden deze tochten begeleid door een gids, die u alles kan vertellen over de wijken waar u doorheen komt.

Terwijl u onderweg kunt genieten van de stad, komt u heerlijk tot rust in de verschillende restaurants. Hier nuttigt u een aantal gangen, die vanzelfsprekend allemaal op elkaar afgestemd zijn. Natuurlijk kunt u de route tussen de deelnemende restaurants ook fietsend of steppend afleggen.

Zo is het walking diner leuk voor alle soorten grote en kleine groepsuitjes, van familiedag tot bedrijfsfeest.

Categories: Culinair Tags: ,

Culinair

September 16th, 2011 No comments

Eten en drinken is belangrijk en kan heerlijk zijn. Lees hier verder wat culinair genieten is. U kunt zelf koken, maar ook naar een goed restaurant gaan.

Lees hier tips en adviezen om gezond en lekker te koken. Een royaal diner of juist op dieet, de keuzes zijn zo groot.

Categories: Culinair Tags: , , ,