Kom meer te weten over ...

Alles weten over ‘huisdier’

Cavia’s

February 12th, 2013 No comments

Een populair huisdier; de cavia. Wilt u alles weten over cavia’s? Lees hier hoe u dit lieve knaagdier moet verzorgen. De verzorging van je huisdier bestaat uit een aantal aspecten; voeden, verblijf verschonen, ontspanning en wassen.

Voeden

Een cavia heeft elke dag eten nodig. Dit bestaat uit groenvoer, fruit, hardvoer, hooi en natuurlijk water. Het is belangrijk om het eten wat af te wisselen, zo weet je zeker dat je cavia alle noodzakelijke vitaminen, mineralen en vezels binnenkrijgt. Ververs het water regelmatig, tenminste tweemaal per dag.

Verblijf verschonen

Je cavia moet alles in dat ene hokje doen, het is dan ook belangrijk om dit een beetje schoon te houden. Verschoon het gehele verblijf eenmaal per week grondig. Was het hok, maak het goed droog en plaats nieuw hooi. Daarnaast is het handig om tweemaal per week de hoekjes waar de ontlasting wordt gedeponeerd, weg te scheppen.

Ontspanning

Laat je cavia af en toe loslopen. En knuffel hem goed.

Wassen

Was je cavia alleen als het echt nodig is, als er ergens een vieze vaste plek in de vacht zit. Dit kan eenvoudig met een zacht washandje en wat lauw water. Heeft je cavia een vieze kont, dan kan je deze ook nog dopen in een bakje, om het vuil los te weken.
Controleer regelmatig zijn vacht, tanden en nagels. Kijk of de vacht nog mooi vol is, en dat er niet ergens dunne plekken zitten. Soms kan je wat vacht bijknippen als het echt te lang is, maar wees hier uiterst voorzichtig mee. Een cavia is een teer en klein diertje, en je kan zo wat ongewenst wegknippen. Voor de nagels geldt dat je deze regelmatig moet knippen. Ook hier geldt, knip nooit teveel af. Het is namelijk erg moeilijk te zien waar het pootje precies begint. Wees ook hier erg geduldig en voorzichtig. Check de tanden. Als deze er niet goed uit zien, breng dan een bezoek aan de dierenarts.

Meer weten? Lees veel meer tips en informatie over de verzorging van cavia’s op De Grote Cavia.

Categories: Dieren Tags:

Katten

December 13th, 2011 No comments

Wat is de kat? Een kat is een zoogdier dat behoort tot de katachtigen. Al eeuwen lang is de kat een huisdier voor mensen. Vroeger werden zij ingezet om muizen te vangen, tegenwoordig zijn het vooral gezelschapsdieren. Er zijn allerlei soorten katten. Er zijn veel soorten katten. De meest voorkomende kattenrassen zijn de Burmees, de Cornish Rex, de Europese korthaar, de Abessijn en de Siamees.

Verzorging kat

Een kat is vrij makkelijk in de verzorging en het onderhoud. Waar een hond echt moet worden uitgelaten, kan een kat in principe de gehele dag in huis worden gehouden.

Steeds vaker kiezen baasjes ervoor om een huisdierenverzekering te nemen voor hun kat of poes. Wij vinden dit zeker aan te raden, zo voorkomt u dat u voor onverwachte kosten komt te staan. Lees meer over een kattenverzekering afsluiten.

Categories: Dieren Tags: ,

Huisdierenverzekering

October 30th, 2011 No comments

U kunt voor uw huisdier een huisdierenverzekering afsluiten. Er zijn diverse aanbieders van huisdierenverzekeringen in Nederland. Er is een hondenverzekering, een kattenverzekering, een konijnenverzekering en een vogelverzekering beschikbaar. Met een verzekering voor uw huisdier bent u verzekerd tegen medische kosten. En die kunnen tegenwoordig aardig oplopen.

Waar vindt u een goede, voordelige huisdierenverzekering? Deze websites laten een overzicht zien van de goedkoopste huisdierenverzekeringen.

Goedkoopste huisdierenverzekering
Goedkope huisdierenverzekering
Huisdierenverzekering startpagina

Gevonden op:

Categories: Dieren Tags: , , , ,

Huisdieren

September 16th, 2011 No comments

Tegenwoordig heeft de helft van de Nederlandse gezinnen een huisdier. Het is meestal een hond, kat, konijn of vogel. Een huisdier had vroeger echt een functie, nu is hij er vooral voor de gezelligheid. Huisdieren worden in Nederland goed verzorgt; ze krijgen verantwoord voedsel, kunnen droog en warm slapen en zijn voorzien van alle gemakken en zorg. Dat was en is weleens anders.

U kunt een huisdierenverzekering afsluiten voor uw huisdier.

Categories: Dieren Tags: , , , ,