Kom meer te weten over ...

Alles weten over ‘Lening’

Hypotheken

September 16th, 2011 No comments

Veel mensen hebben een eigen huis. Doorgaans betaalt u niet met eigen geld uw huis, maar sluit daarvoor een lening af; een hypotheek. Een hypotheek is een lening waarbij uw huis het onderpand is. De bank is de hypotheeknemer, en de eigenaar van het huis is de hypotheekgever. De bank heeft een hypotheekrecht. Als u uw betalingsverplichtingen niet nakomt, kan de bank uiteindelijk beschikken over uw huis.

In Nederland is de hypotheekrente aftrekbaar om het eigen woningbezit te stimuleren. Daardoor hebben relatief veel mensen een eigen huis.

Leningen

September 16th, 2011 No comments

Een lening is een financieel product. U kunt op allerlei manieren geld lenen. Een persoonlijke lening is een bekende, en ook een doorlopend krediet. Er zijn flitskredieten en langdurige leningen. Er zijn vele varianten om de aflossing en de rente te voldoen, de basismogelijkheden zijn als volgt.

Annuiteit: gedurende de looptijd wordt de aflossing en rente betaald. Het bedrag is elke maand hetzelfde. In het begin betaalt u meer rente en minder aflossing, op het eind betaalt u minder rente en meer aflossing.
Spaarhypotheek: gedurende de looptijd wordt de aflossing apart geplaatst, hiermee blijft de schuld maximaal, dit is interessant voor de hypotheekrenteaftrek.

Verder is natuurlijk uw hypotheek ook een lening, met als onderpand uw huis.

Bedrijven / Zakelijk

Voor bedrijven zijn er diverse mogelijkheden om geld te lenen, zoals het betrekken van bedrijfsfinanciering.

Categories: Lenen Tags: , , ,