Kom meer te weten over ...

Alles weten over ‘smartphone’

Bellen

September 19th, 2011 No comments

Bellen met de mobiele telefoon is populair. Belde twintig jaar geleden nog iedereen met een vaste telefoon, vandaag de dag belt de meerderheid met een mobieltje.

Elk huishouden in Nederland heeft een telefoonaansluiting, dit is een nutsvoorziening. In het verleden was er een staatsbedrijf dat bellen verzorgt, de PTT. Nu zijn er vijf telecomaanbieders waar u een telefoonabonnement kunt afsluiten.

Voor meer informatie kunt u kijken op vergelijkingssites die telecomaanbieders vergelijken. Een bekende vergelijker is Bellen.com van Ben Woldring. Zij vermelden de volgende aanbieders van mobiele telefonie.

AH Mobiel
ALDI TALK
AY YILDIZ
Ben
DekaMobiel
HEMA
Hi
hollandsnieuwe
Hyves Mobile
KPN
Kruidvat Mobiel
Lebara Mobile
Lycamobile
MTV Mobile
ortel mobile
Rabo Mobiel
Scarlet
Simpel
Simyo
Sizz
Technos
Tele2
Telesur
Telfort
T-Mobile
Transatel
TrendCall
Vodafone
wireless circle
Yiggers
Youfone

Categories: Telecom Tags: , ,

Computers

September 16th, 2011 No comments

Wie kan zich nu nog een leven zonder computers voorstellen? De automatisering en digitalisering heeft sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw een enorme vlucht genomen.

Een van de eerste computers is gebouwd door IBM, Industrial Business Machines. In de jaren ’60 werden computers ingezet door de overheid, met name voor militaire toepassingen. In de jaren ’80 werden computers voor het eerst op grotere schaal ingezet door bedrijven en consumenten. De computer werd steeds toegankelijker en betaalbaarder.

Innovatieve en sturende partijen zijn Apple en Microsoft. Apple vanwege de innovatieve opzet van hun computer, de Macintosch. En Microsoft vanwege de open structuur van besturingssysteem, waarmee zij de vrijheid bood aan computerbouwers om computers te bouwen met het MS-DOS besturingssysteem. Producenten zoals Intell speelden hier goed op in.

Computers zijn er nu in allerlei soorten en maten. We noemen de desktop, laptop, tablet, smartphone en notebook. En ook de eerste de beste telefoon van vandaag de dag of een E-reader is eigenlijk een computer. De grenzen vervagen tussen de verschillende varianten van computers. En de grenzen vervagen ook met andere apparaten zoals TV, muziekinstallaties en andere apparaten. Gaandeweg zullen we zien dat de software steeds generieker wordt, en de hardware steeds minder relevant.

Gevonden op: