Kom meer te weten over ...

Alles weten over ‘Zorgverzekering’

Zorgverzekering

October 19th, 2011 No comments

In Nederland dienen alle mensen zich te verzekeren voor medische zorg; een zorgverzekering of ziektekostenverzekering is verplicht. Vroeger, voor 1 januari 2006, was er een verschil tussen een sociale basisverzekering, het ziekenfonds, en particulier verzekeren. Sinds enkele jaren is dit verschil opgeheven, en kunnen alle Nederlanders zich zo ruim verzekeren als ze zelf willen.

Nieuwe zorgverzekering 2013

Maar liefst 8% van de Nederlanders denkt erover om in 2013 van zorgverzekeraar te veranderen. Dit betekent dat potentieel meer dan 1 miljoen mensen een nieuwe zorgverzekering zouden afsluiten. TNS Nipo heeft onderzocht dat vorig jaar de geneigdheid tot overstappen lager was, maar dat deze voor 2013 dus hoger is.

Op internet wordt er op veel vergelijkingssites een ziektekostenverzekering vergelijk gegeven. Ga nu zorgverzekering 2012 vergelijken!

Categories: Verzekeren Tags:

Zorgsparen

October 12th, 2011 No comments

Vanaf het voorjaar 2012 komt er een nieuw spaarproduct op de markt, het zogenaamde Zorgspaarproduct. De bedoeling van het Zorgspaarproduct of te wel het Zorgsparen is dat mensen zo lang mogelijk de eigen regie over zorg, wonen en welzijn kunnen houden. Het Zorgsparen anticipeert op de in de toekomst waarschijnlijk steeds kleiner wordende basis- en aanvullende verzekeringen.
De Zorgspaarrekening kent een gegarandeerde rente en is gekoppeld aan de service van de zorgverzekeraar.

Lees meer:
Zorgsparen
Zorgspaarrekening