BMW 5 Serie

De BMW 5 serie is een van de meest toonaangevende series van BMW. De eerste versie van de BMW 5 serie werd al uitgebracht in 1972, en sindsdien zijn er vele nieuwe generaties uitgebracht, deze hebben de serie flink verbeterd. De auto staat bekend als een robuust en hoogwaardig model.

Acht generaties BMW 5 serie

Sinds de 1e generatie van de BMW 5 serie, die uitgebracht werd in 1972, is er enorm veel veranderd aan de auto’s. Er is op dit moment geen persoon meer die graag zou worden gezien met de E12, de auto van de 1e generatie. Tussen de E12 en de BMW 5 serie G30 (de huidige generatie) zijn er nog weinig overeenkomsten waarneembaar. Toch is het logo en het bedrijf achter de auto’s hetzelfde gebleven. In totaal zijn er 8 generaties in de BMW 5 serie uitgebracht, en de verwachting is dat er nog vele generaties zullen volgen.

Originele banden en velgen

Een belangrijk onderdeel van auto’s zijn de banden; zij vormen immers het enige contact met het wegdek. Over de afgelopen decennia wordt er steeds meer aan gewerkt dat de banden goed zijn afgestemd op de rest van de auto. Daarbij komt de vraag op, of het belangrijk is dat gebruik wordt gemaakt van originele banden voor een auto. In het geval van een BMW dus originele BMW 5 serie banden. Veel consumenten vragen waarom goedkopere replica’s niet een betere keus zijn.

Ten eerste is de veiligheidsmarge met de originele banden hoger. Originele banden zijn veel beter afgestemd op de werking van de remmen, waardoor de mate van veiligheid hoger is. Hetzelfde geldt voor het rijcomfort; bij replica’s is er een risico op minder comfort door het eerder genoemde verschil in aansluiting. Ook qua uiterlijk zijn banden van dezelfde autofabrikant authentieker. Het is namelijk zo dat het onmogelijk is voor fabrikanten van replica’s om de mal identiek na te maken.

Ook voor de velgen zijn er verschillen in kwaliteit en uiterlijk tussen de originele versie en alternatieve modellen. De originele velgen beschikken over een hoge kwaliteit lakafwerking met een hogere lakdikte. Dit zorgt er voor dat de velgen zo goed mogelijk bestand zijn tegen slechte weersomstandigheden, en dan in het bijzonder tegen koude weersomstandigheden. Bij alternatieve velgen kunnen er sneller beschadigingen optreden als gevolg van een mindere kwaliteit. Daarnaast is de restwaarde hoger bij originele merk velgen. Op lange termijn lijkt het daarom zeker te overwegen om voor de originele velgen te kiezen.

Zomer- of winterbanden?

Voor alle auto’s zijn tegenwoordig zomer- en winterbanden beschikbaar. Uiteraard wordt er aangeraden dat je in de winter over stapt naar winterbanden, om het rijcomfort optimaal te behouden en gevaarlijke situaties te voorkomen. De remweg van zomerbanden is namelijk vele malen lager bij koude weersomstandigheden, en ook is het een feit dat winterbanden slecht functioneren bij hoge temperaturen, waardoor het verstandig is om per seizoen over te stappen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version