Computers

Wie kan zich nu nog een leven zonder computers voorstellen? De automatisering en digitalisering heeft sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw een enorme vlucht genomen.

Een van de eerste computers is gebouwd door IBM, Industrial Business Machines. In de jaren ’60 werden computers ingezet door de overheid, met name voor militaire toepassingen. In de jaren ’80 werden computers voor het eerst op grotere schaal ingezet door bedrijven en consumenten. De computer werd steeds toegankelijker en betaalbaarder.

Innovatieve en sturende partijen zijn Apple en Microsoft. Apple vanwege de innovatieve opzet van hun computer, de Macintosch. En Microsoft vanwege de open structuur van besturingssysteem, waarmee zij de vrijheid bood aan computerbouwers om computers te bouwen met het MS-DOS besturingssysteem. Producenten zoals Intell speelden hier goed op in.

Computers zijn er nu in allerlei soorten en maten. We noemen de desktop, laptop, tablet, smartphone en notebook. En ook de eerste de beste telefoon van vandaag de dag of een E-reader is eigenlijk een computer. De grenzen vervagen tussen de verschillende varianten van computers. En de grenzen vervagen ook met andere apparaten zoals TV, muziekinstallaties en andere apparaten. Gaandeweg zullen we zien dat de software steeds generieker wordt, en de hardware steeds minder relevant.

Gevonden op:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *