Kom meer te weten over ...

Alles weten over ‘Sparen’

Spaarrente

February 1st, 2012 1 comment

Wilt u een spaarrekening met een hoge rente? Het is best moeilijk om een aantrekkelijke rentevergoeding voor uw spaargeld te vinden. De grote banken poeieren u vaak af met een lagere rente.

Kies uw spaarvorm

In de basis zijn er twee vormen van sparen. U kunt sparen zonder voorwaarden, dit betreft een reguliere spaarrekening waarvan het tegoed vrij opneembaar is. Maar u kunt er ook voor kiezen om een spaardeposito te nemen. In dat geval aanvaardt u dat uw spaargeld voor enkele jaren vast staat. Dit geld is zoals duidelijk mag worden veronderstelt, niet vrij opneembaar. En daar krijgt u een hogere vergoeding voor! Dit betreft echt een persoonlijke keuze, consumenten kunnen hier heel verschillend naar kijken.

Spaarrekeningen vergelijken

U kunt op internet op allerlei websites alle spaarrekeningen vergelijken en zien welke bank de hoogste spaarrente aanbiedt. Neem gewoon eens de moeite en kijk op verschillende websites, zoals Hoogste rente en Hoogste spaarentes. Meestal bieden de grotere banken niet de meest concurrerende rente. Het zijn juist de kleinere en minder bekende banken die met een hogere rente proberen om u als klant te interesseren. En dat loont; het verschil in rente is al snel 0,50%. Bedenk overigens wel dat u een bank kiest die al een langere tijd een hoge rente biedt. U moet voorkomen dat u een spaarrekening kiest waarvan de rente maar tijdelijk hoog is. Dan blijft u bezig om uw geld over te zetten, en gebleken is dat de meeste consumenten hier niet de tijd en de alertheid voor hebben.

Tot slot is het belangrijk om te controleren dat uw geld goed is beschermd. Bij de aangeboden spaarrekening of spaardeposito wordt aangegeven of deze valt onder de Nederlandse spaargarantie, het depositogarantiestelsel, van euro 100.000. In dit kader is het belangrijk om uw geld te spreiden bij verschillende banken, ook al zit u ruim onder deze drempel.

Open online een spaarrekening

Maak uw keuze en open online een spaarrekening met een hoge rente. Zo krijgt u de rente die u verdient en weet u zeker dat uw geld is verspreid over meerdere banken.

Categories: Sparen Tags:

Beleggen

September 22nd, 2011 No comments

Heeft u interesse om te beginnen met online beleggen in Forex, indices en andere CFD’s? Dan is de broker Plus 500 echt wat voor u, aangezien het hier mogelijk is om door middel van een gratis 25,00- euro bonus te traden in allerlei effecten.

Het voordeel van deze bonus is het feit dat het mogelijk is om geheel risico vrij te beleggen, aangezien u niet uw eigen geld riskeert. Één op de tien mensen is erg goed in beleggen (je moet er gevoel voor hebben) en weet een hoog rendement te behalen.

Wanneer dit het geval is kan je altijd nog besluiten om echt geld te storen waarna je kan beginnen met het online verdienen van geld.

Categories: Sparen Tags: ,

Sparen

September 15th, 2011 No comments

Er zijn diverse vormen van sparen. U kunt sparen zonder voorwaarden via een reguliere spaarrekening. Het spaartegoed is vrij opneembaar. Ook kunt u ervoor kiezen om te sparen met voorwaarden, dan kunt u denken aan termijndeposito. Door voorwaarden te accepteren krijgt u in principe een hogere rentevergoeding. Voorwaarden kunnen zijn een minimale termijn, een boete bij opmemen, een afslag bij inleggen, etc.

De meeste mensen kiezen voor vrij opneembaar sparen. Dan heeft u maximale flexibiliteit en krijgt u een prima rentevergoeding voor uw vermogen. Tegenwoordig is internetsparen erg populair; u kunt online een nieuwe spaarrekening met de hoogste rente afsluiten.

Categories: Sparen Tags:

Spaarrekening

September 15th, 2011 No comments

Vind een spaarrekening met een hoge rente.

Hoogste spaarrente

Categories: Sparen Tags: