Kom meer te weten over ...

Alles weten over ‘Verzekeren’

Auto zonder APK verzekeren

August 17th, 2017 No comments

Auto met een verlopen APK verzekeren – Hoe zit het?

De verplichte APK keuring achterwege laten kan gevolgen hebben bij schade aan jouw auto. Voor de autoverzekering is een APK keuring namelijk verplicht, tenminste voor zover je hiertoe wettelijk verplicht bent. Geen geldige APK kan jou een boete opleveren en bij schade volgt er mogelijk geen uitkering uit de autoverzekering.

De Algemene Periodieke Keuring is erop gericht om mankementen aan de auto op te merken voordat er ongelukken van komen. Met gladde banden of met ondeugdelijke remmen de weg op gaan brengt gevaren met zich mee. Na een APK-keuring heb je een kleinere kans op ongelukken door mankementen aan de auto of door een slecht profiel op de banden. Een ongeval nadat de APK-keuring verlopen is, kan voor grote problemen zorgen.

Is de schade ontstaan door slecht onderhoud?

Eigenlijk een beetje flauw dat de verzekeraar niet uitkeert omdat de auto toevallig geen geldige APK-keuring heeft. De verzekeraar moet de schade gewoon uitkeren als het ongeval niet is veroorzaakt door een mankement van de auto, maar hoe toon je dat aan? Het lastige is, de bewijslast ligt bij de automobilist. De verzekeraar hoeft niet uit te keren, omdat een geldige APK als verplichting in de polisvoorwaarden is opgenomen. Je hebt een grotere kans van slagen als getuigen kunnen verklaren hoe het ongeval ontstaan is. Een rechtsbijstandsverzekering kan in dit soort gevallen noodzakelijk zijn.

Is je auto niet goedgekeurd? Laat het kenteken schorsen

Je kunt lastige brieven van de RDW of zelfs een boete voorkomen door vóór de uiterste keuringsdatum het kenteken op te schorten. Houd er wel rekening mee dat je na schorsing ook niet meer met de auto kunt rijden. De auto kan eventueel getransporteerd worden naar een garagebedrijf. Met een auto rijden met een geschorst kenteken is niet de oplossing. Tijdens de periode van schorsing kun je de verzekering van je auto ook opschorten.

Wat zijn de gevolgen van het ontbreken van de APK?

Met een ongekeurde of een afgekeurde auto mag je de openbare weg niet op. De dekking van de verzekering vervalt, dus ben je als eigenaar van het motorrijtuig in overtreding. Zolang het voertuig niet goedgekeurd is, zal je via brieven van de RDW gewezen worden op de verplichting. Het advies is om de auto niet kort vóór de uiterste datum pas te laten keuren. Je kunt het beste rekening houden met oponthoud. Onderdelen van het voertuig moeten bijvoorbeeld nog besteld worden.

Categories: Verzekeren Tags:

Verzekeringen

April 15th, 2014 No comments

Er zijn allerlei soorten verzekeringen. U kunt denken aan een autoverzekering, inboedelverzekering, reisverzekering en annuleringsverzekering. Er zijn vele sites waar u tegenwoordig online verzekeringen kan vergelijken.

Maar er zijn ook vele andere soorten verzekeringen, zoals een huisdierenverzekering, uitvaartverzekering een rechtsbijstandverzekering. Meer weten over verzekeringen? Kijk op Verzekeringenvergelijken.info. En kijk bijvoorbeeld eens bij Goedkoop verzekering.

Categories: Verzekeren Tags:

Autoverzekering feitjes

February 6th, 2014 No comments

Eigen risico bij je autoverzekering

Wanneer je een autoverzekering afsluit, moet je dit vaak doen met een bepaalde eigen risico. Het voordeel hiervan is dat de premie vaak lager uitvalt, waardoor je voordeliger uit bent per maand. Een nadeel is wel dat wanneer je een ongeluk hebt gekregen dat je altijd een deel zelf moet betalen. Je kan ook kiezen voor een middenweg want je kunt ook een autoverzekering afsluiten zonder eigen risico en waarbij je toch voordelig uit bent.

Schade vrije jaren vermelden wordt verplicht

Wanneer je veel schadevrije jaren hebt opgebouwd is dit interessant voor je premie, want die wordt hier lager door. Vanaf is het voor verzekeraars verplicht om dit aantal jaarlijks te vermelden op de polis van automobilisten. Onjuiste gegevens kunnen nu worden voorkomen en je weet altijd waar je aan toe bent als automobilist en waar je recht op hebt.

Mag je een autoverzekering afsluiten als je 17 bent?

Als je 17 bent kun je nu wel al je rijbewijs gaan halen. Ook mag je dan in verschillende auto’s rijden. Je mag dan alleen in een auto rijden als er een coach naast je zit. Deze coach moet je dan ook opgeven bij de overheid. In totaal kun je maximaal 5 coaches doorgeven. Het is dus mogelijk om dan in 5 verschillende auto’s te rijden. De coaches zijn aansprakelijk voor de verzekering voor als er ongelukken gebeuren. Zelf kun je dus geen autoverzekering afsluiten als 17 jarige.

Wist je dat leeftijd invloed heeft op je premie?

Niet alleen de leeftijd van de auto bepaald de hoogte van de premie, maar vaak ook de leeftijd van de bestuurder. Er is namelijk onderzocht dat wanneer je ouder bent dan 65 dat een autoverzekering premie vaak hoger uitkomt dan wanneer je jonger bent. Slechts bij 6 van de 37 onderzochte verzekeringsmaatschappijen hanteren eenzelfde premie. (bron: proud to be senior)

Categories: Verzekeren Tags:

Brommerverzekering

November 11th, 2012 No comments

De brommers worden steeds duurder. Een gemiddelde brommer, de laatste decennia scooter genaamd, kost al snel duizenden euro’s. De kans op diefstal neemt daarmee toe. Het is dan ook niet meer dan logisch dat mensen kiezen voor een brommerverzekering of scooterverzekering. Natuurlijk is iedereen wettelijk verplicht om een verzekering af te sluiten bij bezit van een brommer. Maar daarmee ben je gedekt tegen een fikse tegenvaller als je brommer gestolen wordt, of als er schade optreedt aan je brommer.

Kijk goed rond

Er zijn diverse verzekeraars die een bromfietsverzekering aanbieden. Kijk goed rond, want de verschillen in premie kunnen fors zijn. Je hebt al een brommerverzekering voor een paar tientjes per maand. Kijk welke dekking je voorkeur heeft. Online afsluiten kan eenvoudig en snel.

Fietsverzekering

Overigens geldt voor fietsen ook steeds meer dat er een fietsverzekering voor wordt afgesloten. Nou is men niet verplicht om voor een fiets een verzekering af te sluiten. Maar ook fietsen worden steeds duurder, zeker nu de trend toeneemt om een e-bike te kopen. Een e-bike is een electrische fiets.

Categories: Verzekeren Tags:

Dierenverzekering

August 27th, 2012 No comments

Veel Nederlanders hebben een huisdier; populair zijn een hond, kat of konijn. Er zijn in Nederland meer dan een miljoen huisdieren. Dit betekent dat 1 op de 6 huishoudens een huisdier heeft. En we geven met zijn allen onze huisdieren een steeds betere verzorging. In aandacht, in voeding en in zorg. En tegenwoordig is het kwaliteitsniveau van de dierenzorg sterk verbeterd. Dit alles betekent dat de zorgkosten voor een huisdier ook zijn toegenomen. Maar voorzien Nederlandse consumenten dit wel voldoende? Het verdient aanbeveling om eens na te denken over een huisdierenverzekering. Door het afsluiten van een dierenverzekering voorkomt u dat u voor onverwachte kosten komt te staan.

Kattenverzekering

Heeft u een kat? U kunt een kattenverzekering afsluiten voor ongeveer zo’n euro 18 tot euro 25 per maand. De premie hangt sterk van het ras en de leeftijd van uw kat. Dan bent u gedekt tegen de belangrijkste zorgkosten. Sinds kort biedt trouwens ook Inshared een kattenverzekering aan.

Hondenverzekering

Heeft u een hond? Dan kunt u een hondenverzekering afsluiten voor gemiddeld genomen euro 25 tot euro 40 per maand. Voor honden is de premie nog sterker afhankelijk van het ras en de leeftijd.

Categories: Verzekeren Tags:

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

April 5th, 2012 No comments

Een verzekering voor als u arbeidsongeschikt raakt?

Het gevaar schuilt op iedere hoek van de straat en zelfs in uw eigen huis kunt u er niet veilig voor zijn: een ongeval waardoor u arbeidsongeschikt raakt! Een pijnlijke gebeurtenis met vaak een vervelende kwetsuur of een blijvende verwonding die ertoe leidt dat u uw werk niet meer kunt doen. Pijnlijk voor u en pijnlijk voor uw portemonnee.
Een ongeval met als gevolg dat u uw werk niet kunt doen is een bijzonder vervelende zaak. Iets wat u mogelijk uw ergste vijand nog niet toewenst. Naast alle zaken die u extra moet regelen kan het daarnaast ook nog eens zo zijn dat uw inkomen wegvalt.

En het hoeft niet eens uw eigen schuld te zijn. Het kan door veel verschillende zaken komen dat u arbeidsongeschikt raakt. En als deze vervelende situatie zich voordoet dan wilt u ook financieel goed verzekerd zij. En dit is met een arbeidsongeschiktheidsverzekering mogelijk.

Financieel vangnet

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt u een financieel vangnet realiseren waarmee u iedere maand uw inkomsten blijft behouden. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering maakt het mogelijk om ondanks dat u arbeidsongeschikt bent toch nog uw geld krijgt. Echter een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet kosteloos en ook zeker niet altijd perfect.
Zo zijn er ook onderzoeken vooraf en mogelijk ook als u arbeidsongeschikt bent geraakt in hoeverre u arbeidsongeschikt bent. Door de veranderende wetgeving zijn er veel termen van groot belang. En passende arbeid is er daar een van. Als u namelijk arbeid ongeschikt raakt dan wordt er gekeken of u nog ander werk kunt doen. Iemand uit de bouw kan zo worden omgeschoold nadat hij door de rug is gegaan tot een kantoormedewerker. Het is allemaal mogelijk en alles kan!
Het percentage dat iemand wordt afgekeurd is van groot belang voor de uitkering die u krijgt en ook voor de verzekering geldt. Hierdoor is het niet altijd even interessant om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te nemen.

Ook de hoge kosten en premie die u betaald zijn vaak een drempel om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te nemen. Een verzekering die eigenlijk onmisbaar is, maar aan de andere kant ook onbetaalbaar. Wat dus wijsheid is, is moeilijk in te schatten.
Daarnaast blijft ook nog spelen dat u voor iets betaald waar u mogelijk nooit gebruik van zult maken. Het lijkt bijna diefstal tot dat u aanspraak moet maken op uw verzekering! Want dan kunt u wel daadwerkelijk gezegend zijn.

Er is onlangs nog een onderzoek geweest waarin is aangetoond dat 80 procent van de zzp-ers en kleine zelfstandigen een verzekering voor arbeidsongeschiktheid veel te duur vinden en er daarom geen nemen. Ook zijn er alternatieven ontstaan waarbij groepen personen elkaar helpen mochten ze arbeidsongeschikt raken en dan in direct geldnood zijn gekomen.

Categories: Verzekeren Tags:

Autoverzekering afsluiten

February 1st, 2012 2 comments

Wilt u een nieuwe autoverzekering afsluiten? Waar moet u op letten bij het kiezen van een autoverzekeraar? De twee belangrijkste dingen zijn om de juiste dekking te kiezen en om vervolgens bij de goedkoopste verzekeraars offertes op te vragen.

Vormen van dekking

De meest voorkomende vormen van dekking van een autoverzekering zijn de volgende.

  • Een WA-autoverzekering dekt u voor de minimale wettelijke aansprakelijkheid die u verplicht bent om af te sluiten. Zo bent u gedekt tegen schade aan derden.

  • Wilt u zich dekken tegen schade die u aan derden aanricht? Dan kunt u kiezen voor een Beperkt casco-autoverzekering. U bent dan voor de basale zaken verzekerd.

  • U kunt er ook voor kiezen om zich voor alles te verzekeren, dat is de Allrisk-autoverzekering. U bent dan voor allerlei zaken verzekerd, zoals schade door derden die niet te achterhalen zijn en bijvoorbeeld glasschade.

Goedkoopste autoverzekeringen

Op internet zijn er veel websites die de goedkoopste autoverzekeringen tonen. U vindt een overzicht bij de pagina Autoverzekering. Vul enkele gegevens in en kijk welke verzekeraars het beste scoren. Bedenk dat de premie van een autoverzekering van erg veel specifieke zaken afhangt, en voor elke consument anders kan zijn. Het is daarom verstandig om bij de goedkoopste drie autoverzekeraars een online premieberekening specifiek voor uw kenmerken te maken, of een offerte op te vragen. En onthou dat u na een jaar eigenlijk opnieuw de situatie moet beschouwen. De werkwijze en methodiek van premieberekening van autoverzekeraars blijft namelijk niet constant. Is vorig jaar de ene autoverzekeraar het goedkoopste, dat kan het komende jaar heel anders zijn.

Categories: Verzekeren Tags:

Zorgverzekering

October 19th, 2011 No comments

In Nederland dienen alle mensen zich te verzekeren voor medische zorg; een zorgverzekering of ziektekostenverzekering is verplicht. Vroeger, voor 1 januari 2006, was er een verschil tussen een sociale basisverzekering, het ziekenfonds, en particulier verzekeren. Sinds enkele jaren is dit verschil opgeheven, en kunnen alle Nederlanders zich zo ruim verzekeren als ze zelf willen.

Nieuwe zorgverzekering 2013

Maar liefst 8% van de Nederlanders denkt erover om in 2013 van zorgverzekeraar te veranderen. Dit betekent dat potentieel meer dan 1 miljoen mensen een nieuwe zorgverzekering zouden afsluiten. TNS Nipo heeft onderzocht dat vorig jaar de geneigdheid tot overstappen lager was, maar dat deze voor 2013 dus hoger is.

Op internet wordt er op veel vergelijkingssites een ziektekostenverzekering vergelijk gegeven. Ga nu zorgverzekering 2012 vergelijken!

Categories: Verzekeren Tags:

Zorgsparen

October 12th, 2011 No comments

Vanaf het voorjaar 2012 komt er een nieuw spaarproduct op de markt, het zogenaamde Zorgspaarproduct. De bedoeling van het Zorgspaarproduct of te wel het Zorgsparen is dat mensen zo lang mogelijk de eigen regie over zorg, wonen en welzijn kunnen houden. Het Zorgsparen anticipeert op de in de toekomst waarschijnlijk steeds kleiner wordende basis- en aanvullende verzekeringen.
De Zorgspaarrekening kent een gegarandeerde rente en is gekoppeld aan de service van de zorgverzekeraar.

Lees meer:
Zorgsparen
Zorgspaarrekening

Autoverzekering

September 15th, 2011 1 comment

Een autoverzekering is verplicht in Nederland als u een auto heeft. U bent dan verzekerd tegen schade die aan derde verricht. Er zijn verschillende dekkingen mogelijk bij autoverzekeringen. De kosten van een autoverzekering kunnen aardig oplopen in een jaar, afhankelijk van de dekking die u kiest. En de verschillen zijn groot bij de verschillende autoverzekeraars. Het loont daarom zeker de moeite om autoverzekeringen te vergelijken.

Bekijk de volgende websites:
Autoverzekering vergelijken
Autoverzekering overzicht
Autoverzekering vergelijken
Advies autoverzekering
www.autoverzekeringvergelijken.com
Studenten autoverzekering

Categories: Verzekeren Tags: