Gezondheids weetjes

Er is allerlei informatie beschikbaar over gezondheid en goed leven. Wij hebben een aantal weetjes voor u verzameld.

Wist u dat …

– Planten goed zijn voor kinderen. Ja, groene vingers kunt u al vroeg krijgen.
– Nederlanders onbekend zijn met parfumallergie. In andere landen is dit veel beter bekend dan in Nederland, maar parfum is een van de belangrijkste oorzaken van allergische reacties, die niet altijd als zodanig herkend worden.
– Dementen eerder blije gezichten herkennen. Uit onderzoek is gebleken dat dementerende mensen goed gezichtsuitdrukkingen kunnen lezen.
– Depressieve mensen anders haten. Dit wil zeggen dat ze minder haten dan normale mensen, ze zijn meer met zichzelf bezig.
– Nederlanders niet gezond eten. Onlangs is nog gebleken dat jongeren te weinig groente en fruit eten. Ook wordt te weinig vis gegeten.
– Mannen vatbaarder zijn voor diabetes. Manen hebben van nature meer aanleg om diabeet te worden.
– Hongerige baby’s moedermelk ruiken. Uit onderzoek blijkt dat baby’s via hun neus moedermelk kunnen vinden. Wel handig als het donker is en je in bed ligt!
– Zorgen en pijn kunnen worden weggewassen met zeep. Massage en streling heltp psychisch. Niet voor niets leven getrouwde mensen langer. En staan mensen graag onder de douche.
– Emotioneel overeten grote oorzaak van overgewicht is. Elk pondje gaat door het mondje. Veel zware en te dikke mensen worden dik omdat ze op sommige momenten teveel eten, en deze calorieen niet meer kwijtraken. Dit vind vaak plaats in vreetbuien.

Bron: nu.nl

Gevonden op:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *