Huurwoningen

Eindhoven duurste Brabantse stad voor huurwoning

Wil je snel een huis of appartement huren? Dan moet je in Eindhoven zijn. Daar is de leegstand namelijk bijna twee keer zo hoog als in Breda of Tilburg. Hoe dat komt? Waarschijnlijk door de huurprijzen in de grootste stad van het zuiden. De gemiddelde huurprijs van de ruim 900 leegstaande huizen in Eindhoven is 1050 euro. Kaal.

Eindhoven duur: hightechcampus speelt grote rol

Eindhoven is een populaire stad. De stad is veel groter dan andere Brabantse steden, kent een bruisend centrum en staat bekend om haar grote winkelgebieden. Dat maakt Eindhoven dan ook een gewilde stad onder zowel jongeren als volwassenen. Veel studenten in Eindhoven blijven na hun studie in de stad, en bovendien kent Eindhoven de meeste buitenlandse inwoners van alle Brabantse steden. De hightech campus in Eindhoven speelt daarin een grote rol. De technische bedrijven trekken veel mensen aan uit onder andere India en andere Aziatische landen.

Ronduit schokkend is de gemiddelde huurprijs voor een appartement in de grootste Brabantse steden en dorpen: Veldhoven: 1255 euro, Eindhoven: 1113 euro, Den Bosch 1076 euro. Je zou Tilburg met een gemiddelde prijs van 910 euro bijna goedkoop gaan noemen.

Ook omliggende steden groeien mee

Door de hoge huurprijzen en de grote vraag in Eindhoven, kiezen vooral buitenlandse werknemers in Eindhoven, en studenten die klaar zijn met hun studie, steeds vaker voor een woning in één van de omliggende dorpen en steden van Eindhoven. Denk aan Helmond (huurhuizen), Veldhoven of Waalre. Ook Zuid-Limburg “profiteert” van de populariteit van Eindhoven. Steden als bijvoorbeeld Weert en Nederweert zijn steeds sterker in trek bij arbeidsimmigranten.

Ook studio’s en kamers steeds duurder

Ook studentenkamers en (kleine) studio’s of lofts zijn steeds meer in trek in Eindhoven. Eindhoven spant ook daar de kroon voor wat betreft de huurprijs. Een studio kost gemiddeld 622 euro. Opnieuw kost een studio het minst in Tilburg: 496 euro.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *