Kom meer te weten over ...

Alles weten over ‘ICT’

Virtual reality

October 11th, 2016 No comments

Virtual reality nu ook te ervaren op de iPhone
Hoewel virtual reality nog niet zo lang zijn intrede heeft gedaan in het medialandschap, is het nu al mogelijk om het op je iPhone te beleven. In de App Store van je iPhone kun je namelijk apps downloaden die geschikt zijn voor virtual reality. Hiervoor dien je uiteraard wel de beschikking te hebben en over een VR-bril. Je hoeft gelukkig niet stad en land af te reizen om een geschikte VR-bril te bemachtigen. Via Google kun je namelijk een Cardboard bestellen, dit is een niet al te prijzige, kartonnen VR-bril die ook geschikt is voor grotere telefoons zoals de iPhone 6(S) en de iPhone 6(S) Plus.

Google Street View
Eén van de opmerkelijkste virtual reality apps voor de iPhone is Google Street View, een app die je hoogstwaarschijnlijk ook wel kent zonder de virtual reality toepassing. De Cardboard-ondersteuning van Google Street View maakt het mogelijk om tal van plekken op de wereld te ervaren via virtual reality. De beelden die je dan ziet zijn in principe 360 graden-foto`s, maar omdat de iPhone je beweging registreert kun je vrij rondlopen en ervaar je een stad alsof je er daadwerkelijk bent.

Vrse
Een andere bijzondere virtual reality app die beschikbaar is via je iPhone is Vrse. Deze app bevat een aantal video`s die speciaal ontworpen zijn voor virtual reality. Je kunt bijvoorbeeld een gesprek met de beroemde comedian Jerry Seinfeld bijwonen, aanwezig zijn bij een kunstproject in New York of een filosofische film over de zin van het leven bekijken. Het belangrijkste pluspunt van Vrse is dat de verhalen die zij vertellen uitstekend tot hun recht komen in virtual reality.

Categories: ICT Tags:

Telefoon recycling

October 16th, 2015 No comments

Het elektronische afval is exponentieel gegroeid in het laatste decennium. Mobiele telefoons spelen hier een grote rol in net als laptops en desktop computers. Als een oude telefoon wordt weggegooid met het afval dan belandt het niet veel later op een afvalstortplaats. De telefoon blijft vervolgens lange tijd tussen het andere afval liggen. Na verloop van tijd komen de chemische materialen uit de telefoon. Het lekt in de aarde maar het komt ook in aanraking met de buitenlucht. Hierdoor wordt het omliggende gebied vervuild waar volgende generaties de lasten van ondervinden. Dit is een mondiaal probleem waar iets aan gedaan moet worden. Recycling van telefoons is de oplossing.

Voordelen van telefoonrecycling

 • De grondstoffen in de telefoon kunnen hergebruikt worden
 • Vermindert de uitstoot van gassen door minder productie
 • Er is minder delving van grondstoffen nodig
 • Minder vervuiling van water en grond
 • Je ontvangt een vergoeding

Hoe werkt het?

Via het internet zijn diverse opkopers actief die een vergoeding betalen voor een oude mobiele telefoon. Alle oude telefoons komen in aanmerking voor een vergoeding. Opkopers zoals Gsmloket, RecycleMichael en Envirofone kopen jaarlijks miljoenen telefoons op die klaargemaakt worden voor recycling. De oude mobiele telefoon kan gratis verstuurd worden naar de opkoper die vervolgens de vergoeding overmaakt naar je bankrekening. Zo simpel is het verkopen van een oude mobiele telefoon. Als de telefoon bij het recycle bedrijf aankomt dan wordt de telefoon gesorteerd naar merk en type en vervolgens gedemonteerd. Er wordt gekeken of onderdelen hergebruikt kunnen worden waarna de onderdelen van elkaar gescheiden worden. Dit zijn onderdelen zoals verpakkingen, behuizingen, printplaten, opladers, accessoires en batterijen.

Tip:

Voordat je een oude telefoon inlevert of verkoopt is het belangrijk dat alle data op de telefoon gewist is. Dit is een veiligheidsmaatregel zodat niemand persoonlijke informatie van de telefoon kan halen. Verwijder alle foto’s, video’s en documenten en zet de telefoon terug naar de fabrieksinstellingen.

Categories: Telecom Tags:

Telefoonabonnementen

May 16th, 2015 No comments

Het aantal verschillende telefoonabonnementen dat beschikbaar is, lijkt soms ontelbaar. Er zijn op ieder moment van de dag meer dan 100.000 verschillende abonnementen verkrijgbaar bij de providers. Er zijn allerlei combinaties te maken tussen abonnementen en toestellen waardoor het moeilijk kan zijn om een goede keuze te maken.

Er zijn twee verschillende soorten abonnementen waar je uit kunt kiezen. Dat zijn de volgende:

Toestel met abonnement

Dit is het traditionele abonnement waar de meeste mensen voor kiezen. Bij dit abonnement betaal je een maandelijks tarief. Je krijgt een telefoon voor een lage prijs of zelfs gratis bij het abonnement. Een voorbeeld hiervan is een iPhone abonnement. Met een abonnement is de iPhone vanaf gratis verkrijgbaar maar als los toestel voor niet minder dan 600 euro. Het abonnement heeft een limiet met een vastgesteld aantal minuten, sms’jes en MB’s. De kosten van het toestel is verwerkt in het abonnement. Hierdoor is het maandtarief van het abonnement hoger. Het voordeel dat behaald wordt door de lagere prijs van de telefoon verdient de provider terug in het hogere maandtarief. Op de lange termijn wordt er meer voor de telefoon betaalt dan de prijs van een los toestel. Een toestel met abonnement wordt voor 12 of 24 maanden afgesloten.

Sim only abonnement

Een sim only abonnement is een abonnement zonder toestel. Dit is geschikt voor personen die al een goed werkende telefoon hebben en geen nieuw toestel willen. Doordat er geen telefoon bij het abonnement zit zijn de maandelijkse tarieven lager. Een sim only is verkrijgbaar als voor een periode van 12 of 24 maanden maar het is ook mogelijk om een maandelijks opzegbaar contract te nemen. Een sim only is hierdoor flexibeler dan een toestel met abonnement. Op de sim only pagina van Wikipedia is meer te lezen over de werkwijze van een sim only.

Categories: Telecom Tags:

iPhone 5s

February 18th, 2014 No comments

De iPhone 5s is een smartphone van Apple en is in september 2013 gelanceerd. De iPhone 5s is de opvolger van de iPhone 5 en is de meest vooruitstrevende telefoon (van dat moment) er is geen smartphone sneller, meer tech savvy en gebruiksvriendelijker dan dit model van Apple. Waarom deze telefoon beter is dan zijn tijdsgenoten? Dat wordt helemaal bepaald door de specs. De inhoud van deze specificaties leggen we je graag nog wat verder uit.

Snel & vooruitstrevend

Tijdens de lancering van de iPhone 5s op 18 September 2013 werd de nadruk al op de hardware gelegd en dat was niet voor niets. De telefoon maakt gebruik van een A7 chip met een 64-bits architectuur, deze processor is tot 2x sneller dan de A6-variant die in zijn voorganger, de iPhone 5, zat. De A7 chip is een zogenoemde SOC (System on a Chip), dit betekend dat de CPU (processor), GPU(graphics) en andere onderdelen zoals het Random access Memory allemaal in deze chip zijn verwerkt. Belangrijk om te vermelden is dat het OpenGL ES3.0 ondersteund, waardoor er meer mogelijkheden zijn ontstaan voor graphics in Gaming Apps en natuurlijk de ontwikkelaars daarvan. De chips komt daarnaast samen met een ‘broertje’, een M7 bewegingsprocessor. Deze processor werkt ook in de zogenaamde ‘slaapmodus’, zo neemt deze de informatie op van je kompas, snelheidsmeters en gyroscoop. Hierdoor zijn de bewegingsbandjes die je bij veel fitnessapps moet aanschaffen niet meer nodig, omdat de telefoon deze informatie opneemt en opslaat,
In vergelijking met zijn grote concurrent, de Samsung Galaxy S4, kent de iPhone 5s niet alleen een betere en snellere SoC, maar ook een langere batterijduur. Dit kan oplopen tot een verschil van wel 20%.

Scherpte & Scherm

Ook deze iPhone is uitgerust met een retina scherm, net als zijn voorganger de iPhone 5. Dit scherm is ongelofelijk scherp dat zie je, zeker als je het vergelijkt met zijn voorgangers. Met de grafische mogelijkheden die de A7 chip met zich mee brengt en het retinascherm, zijn de grafische mogelijkheden voor gaming zeer vooruitstrevend. De resolutie van 1136×640 en een ppi van 326 geven een nog duidelijker beeld. Dé push die de mobile gaming industrie wellicht nodig heeft.

Features

Ook de camera en videofuncties hebben een flinke update gekregen in de iPhone 5s ten opzichte van de iPhone 5. Zo heeft de telefoon een truetone flitser; deze flitser past zich aan het licht in de ruimte aan, zodat je niet snel meer overbelichte foto’s krijgt, maar foto’s die dichter liggen bij de ware kleuren die er op horen te staan. Ook is het mogelijk veel foto’s achter elkaar te maken, dit kan met de ‘burst-modus’. De videocamera kan daarnaast nu ook slow-motion video’s opnemen, zonder een app te downloaden.

Voordelen in gebruik

Naast alle technische updates zijn er ook nog een aantal gebruiksvriendelijke updates aan de telefoon toegevoegd. Zo zijn er nieuwe mogelijkheden voor Apps en werd dit de eerste telefoon die geleverd werd met IOS7. Dit gaf het interface een geheel nieuw uiterlijk. Ook is er een TouchID aan toegevoegd, hierdoor kun je je telefoon unlocken met je vingerafdruk. Super persoonlijk natuurlijk en eenvoudig. Je telefoon gaat zo ‘open’ door alleen maar je vinger op de ID te leggen.

Overige specs

Camera

2e camera: 1,2 megapixel
Camera: What_is_in_the_box_USB_lader
Digitale Zoom: Nee
Flitser type: Dual-LED
Fotoresolutie Camera 1: 3264 x 2448
Fotoresolutie Camera 2: 1280 x 720

Hardware

Band: Quadband
Bewegingssensor
EDGE
Frequentie: 850/900/1800/1900
G-Sensor
Geheugen(max extern): Nee
Geheugen(max intern): 1024
Gesprekstijd in uur: 10
Gewicht: 112
GPRS
GSM
HSDPA
HSUPA
Intern geheugen(ROM): 16384
Kompas
Standbytijd in uur: 250
UMTS

Design

Autorotate
Breedte mm: 58.6
Dikte_mm: 7.6
Hoogte_mm: 123.8
MultiTouch
Normaal model
Schermafmeting in inch: 4.0
Schermafmetingen Intern: 640 x 1136 pixels
Schermkleuren Intern: 16.000.000

Software

Album art
Besturingssysteem: iOS 7.0
Email bijlagen Viewer
Fotoviewer
Geotagging
Google Gmail
Sync Over the Air

Categories: Telecom Tags:

batterij smartphone

January 10th, 2014 No comments

Verleng de batterijduur van je smartphone

Mobiele telefoons bestaan nog niet zo lang. En toch hebben ze een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Misschien herinner je je de toestellen van vijftien jaar geleden nog. Een GSM had je toen voornamelijk om mee te bellen en sms’en. Daardoor ging de batterij soms wel een week mee.

Batterij nog 12% vol

Met de nieuwste smartphones kunnen we soms nog meer dan met een computer. En ze worden steeds uitgebreider. Extra grote beeldschermen met nog meer pixels dan ooit voor mogelijk werd gehouden. Een ultrasnelle processor waarmee we alle applicaties tegelijkertijd kunnen draaien zonder dat er iets hapert. De hele dag door video’s op YouTube kijken, berichten posten op Facebook, Twitter bijhouden en e-mailen… Je smartphone kan het allemaal aan. De batterij helaas wat minder.

Geen ruimte voor de batterij

Het is niet gek dat de meeste aandacht uitgaat naar de technische mogelijkheden van een smartphone. We willen er ten slotte steeds meer mee kunnen doen. Voorheen moesten de mobiele telefoons zo klein mogelijk zijn. Maar doordat de processor steeds groter werd, groeide de telefoon mee. Helaas blijft er daardoor nog maar weinig ruimte voor de batterij over, waardoor deze hard moet werken om de telefoon te laten draaien. Twee keer je smartphone opladen is daarom geen uitzondering meer.

Batterijduur verlengen is eenvoudiger dan je denkt

Zolang de fabrikanten nog geen oplossing hebben kunnen vinden voor een batterij die langer meegaat, moeten we zelf maar met een oplossing komen. En die is er. Voortaan geen lege accu’s en gesleep met oplaadkabels meer: lang leve de smartphone!

 • Dim de helderheid van je scherm.
 • Stel een donkere achtergrond in: een lichte achtergrond vraagt meer energie van je batterij.
 • Zet applicaties helemaal uit: als je iets anders gaat doen, blijven applicaties op de achtergrond draaien.
 • Schakel mobiel internet helemaal uit als je het niet gebruikt.
 • Schakel Bluetooth alleen in als je het nodig hebt.
 • Haal je e-mailberichten, Facebookberichten, Twitterberichten en nieuwsberichten zelf op: een smartphone die continu online gaat om te checken of je nog berichten hebt is binnen de kortste keren leeg.
 • Leg je telefoon niet in de zon of bij de verwarming: warme plekken trekken de accu van je telefoon snel leeg (ook in je broekzak!).

Categories: Telecom Tags:

Data recovery

December 22nd, 2013 No comments

Nooit meer iets kwijt door data recovery

De technologie heeft veel te bieden op innovatie en is vooruitstrevend. De ontwikkeling gaat voor menigeen te snel en voordat je het door hebt loop je gigantisch achter. De software en hardware ontwikkelen zich razendsnel. Iedereen werkt tegenwoordig wel met een vorm van technologie en het is ook makkelijk. Enorme bestanden kunnen worden bewaard en dat geeft een geruststellend gevoel. Het versturen en verkrijgen van data is makkelijk en snel. Je moet er alleen niet aan denken dat er zowaar een deel van jouw data verloren is gegaan. Data recovery kan er voor zorgen dat een groot deel van verloren gegevens of bestanden terug zal worden gehaald. Het verliezen van gegevens is een ramp voor mensen die veel digitale gegevens bewaren. Een harde schijf is de opslagplaats voor het werk en het zou van ongekend verlies zijn als hier wat mee zou gebeuren. Je wilt toch niet dat een bepaalde save kwijtraakt na een dag hard werken. Data recovery geeft dat veel gegevens weer terug te halen zijn.

Data recovery voor de harde schijf

Een harde schijf kan falen of het helemaal begeven. Dit is voor veel mensen een ramp, omdat de harde schijf jouw plaats is waar data verzamelt wordt. Een harde schijf faalt door logische en fysieke oorzaken. We noemen een aantal oorzaken van het falen van een harde schijf:
• Een virus op de harde schijf
• Crash op de computer
• Menselijke fouten die gemaakt zijn in de productie
• Brand- of waterschade
• Het ruw behandelen van de harde schijf.

Wanneer de harde schijf kapot is breekt er snel paniek uit, maar er zijn oplossingen om de data te herstellen. Data recovery zorgt ervoor dat veel van de data terug zal komen. Zo heb jij weer alle gegevens die belangrijk zijn. Het voordeel hiervan is dat jij weer beschikt over de gegevens en deze niet verloren zijn gegaan. Er zijn data recovery experts die het herstellen van een harde schijf mogelijk kunnen maken en de gegevens weer terughalen.

Verlies van documenten door eigen toedoen

Het wil nog wel eens gebeuren dat er door eigen toedoen een document verwijderd wordt. In veel van deze gevallen wordt het bestand dan als verloren gezien. Het niet terug kunnen vinden van het bestand geeft reden te denken dat het weg is, maar dat is niet correct. Data recovery kan ook dit soort data terug halen, zodat je niet zelf hoeft te boeten voor het verlies van een document. Er staat altijd meer op de computer dan je ziet. Voordeel is dat je bepaalde bestanden niet weer hoeft te maken, waaronder oude data in je games, foto’s op je SD kaart, software, onopgeslagen wijzigingen in Word enz.

Proces van data recovery

Er komt volgt natuurlijk een proces om bepaalde data weer te herstellen. Soms is het mogelijk om mee te kijken met dit proces! Zo kan je het zelf bekijken en inschatten wanneer het afgerond is. Met data recovery hoef je data nooit meer als verloren te beschouwen.

Categories: Computers Tags:

Internetnieuws

October 6th, 2011 No comments

Internet is nog maar 15 jaar oud. En nu al is het een sociaal platform waar van alles gebeurt. Zo wordt 4 procent van de kinderen gepest via internet. Het is net de normale wereld geworden.

Wij zijn benieuwd wat de nieuwe ontwikkeling op informatietechnologie gebied brengen. De mogelijkheden zijn onbegrensd. Binnen enkele jaren kan iedereen overal op elk moment de informatie krijgen die hij wil. Na de industriele revolutie maken wij nu de informatierevolutie mee!

Categories: Internet Tags:

Gezondheids weetjes

October 6th, 2011 No comments

Er is allerlei informatie beschikbaar over gezondheid en goed leven. Wij hebben een aantal weetjes voor u verzameld.

Wist u dat …

– Planten goed zijn voor kinderen. Ja, groene vingers kunt u al vroeg krijgen.
– Nederlanders onbekend zijn met parfumallergie. In andere landen is dit veel beter bekend dan in Nederland, maar parfum is een van de belangrijkste oorzaken van allergische reacties, die niet altijd als zodanig herkend worden.
– Dementen eerder blije gezichten herkennen. Uit onderzoek is gebleken dat dementerende mensen goed gezichtsuitdrukkingen kunnen lezen.
– Depressieve mensen anders haten. Dit wil zeggen dat ze minder haten dan normale mensen, ze zijn meer met zichzelf bezig.
– Nederlanders niet gezond eten. Onlangs is nog gebleken dat jongeren te weinig groente en fruit eten. Ook wordt te weinig vis gegeten.
– Mannen vatbaarder zijn voor diabetes. Manen hebben van nature meer aanleg om diabeet te worden.
– Hongerige baby’s moedermelk ruiken. Uit onderzoek blijkt dat baby’s via hun neus moedermelk kunnen vinden. Wel handig als het donker is en je in bed ligt!
– Zorgen en pijn kunnen worden weggewassen met zeep. Massage en streling heltp psychisch. Niet voor niets leven getrouwde mensen langer. En staan mensen graag onder de douche.
– Emotioneel overeten grote oorzaak van overgewicht is. Elk pondje gaat door het mondje. Veel zware en te dikke mensen worden dik omdat ze op sommige momenten teveel eten, en deze calorieen niet meer kwijtraken. Dit vind vaak plaats in vreetbuien.

Bron: nu.nl

Gevonden op:

Categories: Gezondheid, ICT Tags:

Bellen

September 19th, 2011 No comments

Bellen met de mobiele telefoon is populair. Belde twintig jaar geleden nog iedereen met een vaste telefoon, vandaag de dag belt de meerderheid met een mobieltje.

Elk huishouden in Nederland heeft een telefoonaansluiting, dit is een nutsvoorziening. In het verleden was er een staatsbedrijf dat bellen verzorgt, de PTT. Nu zijn er vijf telecomaanbieders waar u een telefoonabonnement kunt afsluiten.

Voor meer informatie kunt u kijken op vergelijkingssites die telecomaanbieders vergelijken. Een bekende vergelijker is Bellen.com van Ben Woldring. Zij vermelden de volgende aanbieders van mobiele telefonie.

AH Mobiel
ALDI TALK
AY YILDIZ
Ben
DekaMobiel
HEMA
Hi
hollandsnieuwe
Hyves Mobile
KPN
Kruidvat Mobiel
Lebara Mobile
Lycamobile
MTV Mobile
ortel mobile
Rabo Mobiel
Scarlet
Simpel
Simyo
Sizz
Technos
Tele2
Telesur
Telfort
T-Mobile
Transatel
TrendCall
Vodafone
wireless circle
Yiggers
Youfone

Categories: Telecom Tags: , ,

ICT

September 16th, 2011 No comments

Alles over computers, internet en telefonie.

 • Computers: Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van laptops, tablet pc’s en andere computers?
 • Internet: Informatie over het internet, wat is relevant?
 • Media: Bekijk alle kranten, TV-programma’s en luister radio.
 • Telecom: Bellen en mobiel internet; de opkomst van de smartphone.
 • Categories: ICT Tags: