Kom meer te weten over ...

Alles weten over ‘Computers’

Data recovery

December 22nd, 2013 No comments

Nooit meer iets kwijt door data recovery

De technologie heeft veel te bieden op innovatie en is vooruitstrevend. De ontwikkeling gaat voor menigeen te snel en voordat je het door hebt loop je gigantisch achter. De software en hardware ontwikkelen zich razendsnel. Iedereen werkt tegenwoordig wel met een vorm van technologie en het is ook makkelijk. Enorme bestanden kunnen worden bewaard en dat geeft een geruststellend gevoel. Het versturen en verkrijgen van data is makkelijk en snel. Je moet er alleen niet aan denken dat er zowaar een deel van jouw data verloren is gegaan. Data recovery kan er voor zorgen dat een groot deel van verloren gegevens of bestanden terug zal worden gehaald. Het verliezen van gegevens is een ramp voor mensen die veel digitale gegevens bewaren. Een harde schijf is de opslagplaats voor het werk en het zou van ongekend verlies zijn als hier wat mee zou gebeuren. Je wilt toch niet dat een bepaalde save kwijtraakt na een dag hard werken. Data recovery geeft dat veel gegevens weer terug te halen zijn.

Data recovery voor de harde schijf

Een harde schijf kan falen of het helemaal begeven. Dit is voor veel mensen een ramp, omdat de harde schijf jouw plaats is waar data verzamelt wordt. Een harde schijf faalt door logische en fysieke oorzaken. We noemen een aantal oorzaken van het falen van een harde schijf:
• Een virus op de harde schijf
• Crash op de computer
• Menselijke fouten die gemaakt zijn in de productie
• Brand- of waterschade
• Het ruw behandelen van de harde schijf.

Wanneer de harde schijf kapot is breekt er snel paniek uit, maar er zijn oplossingen om de data te herstellen. Data recovery zorgt ervoor dat veel van de data terug zal komen. Zo heb jij weer alle gegevens die belangrijk zijn. Het voordeel hiervan is dat jij weer beschikt over de gegevens en deze niet verloren zijn gegaan. Er zijn data recovery experts die het herstellen van een harde schijf mogelijk kunnen maken en de gegevens weer terughalen.

Verlies van documenten door eigen toedoen

Het wil nog wel eens gebeuren dat er door eigen toedoen een document verwijderd wordt. In veel van deze gevallen wordt het bestand dan als verloren gezien. Het niet terug kunnen vinden van het bestand geeft reden te denken dat het weg is, maar dat is niet correct. Data recovery kan ook dit soort data terug halen, zodat je niet zelf hoeft te boeten voor het verlies van een document. Er staat altijd meer op de computer dan je ziet. Voordeel is dat je bepaalde bestanden niet weer hoeft te maken, waaronder oude data in je games, foto’s op je SD kaart, software, onopgeslagen wijzigingen in Word enz.

Proces van data recovery

Er komt volgt natuurlijk een proces om bepaalde data weer te herstellen. Soms is het mogelijk om mee te kijken met dit proces! Zo kan je het zelf bekijken en inschatten wanneer het afgerond is. Met data recovery hoef je data nooit meer als verloren te beschouwen.

Categories: Computers Tags:

Computers

September 16th, 2011 No comments

Wie kan zich nu nog een leven zonder computers voorstellen? De automatisering en digitalisering heeft sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw een enorme vlucht genomen.

Een van de eerste computers is gebouwd door IBM, Industrial Business Machines. In de jaren ’60 werden computers ingezet door de overheid, met name voor militaire toepassingen. In de jaren ’80 werden computers voor het eerst op grotere schaal ingezet door bedrijven en consumenten. De computer werd steeds toegankelijker en betaalbaarder.

Innovatieve en sturende partijen zijn Apple en Microsoft. Apple vanwege de innovatieve opzet van hun computer, de Macintosch. En Microsoft vanwege de open structuur van besturingssysteem, waarmee zij de vrijheid bood aan computerbouwers om computers te bouwen met het MS-DOS besturingssysteem. Producenten zoals Intell speelden hier goed op in.

Computers zijn er nu in allerlei soorten en maten. We noemen de desktop, laptop, tablet, smartphone en notebook. En ook de eerste de beste telefoon van vandaag de dag of een E-reader is eigenlijk een computer. De grenzen vervagen tussen de verschillende varianten van computers. En de grenzen vervagen ook met andere apparaten zoals TV, muziekinstallaties en andere apparaten. Gaandeweg zullen we zien dat de software steeds generieker wordt, en de hardware steeds minder relevant.

Gevonden op: