Internet

Internet is gestart vanuit een militaire toepassing, voor het eerst beperkt in de jaren ’60 van de vorige eeuw. In de jaren ’80 werd het intensief gebruikt door overheden, met name de Verenigde Staten. Niet alleen Defensie, maar ook universiteiten begonnen het medium druk te gebruiken. Rond 1990 werd de eerste vrije toepassing ingezet door consumenten. Waren er begin jaren ’90 enkele duizenden internetgebruikers, 10 jaar later hebben de meeste Nederlandse internet.

En sinds 2010 wordt internet gezien als een basisvoorziening voor een huishouden. U heeft het nodig om contact met de overheid te hebben (ondermeer belastingdienst) en een baan te kunnen vinden.

Een internetabonnement is eenvoudig te vinden op een van de vele vergelijkers van internetabonnementen. U kunt zo eenvoudig de aanbieders van internetabonnementen vergelijken.

Mobiel internet

Een ding is duidelijk; de ontwikkelingen volgen zich in steeds sneller tempo op en we zijn nog maar aan het begin van de digitale revolutie. Mobiel internet is de huidige stap die alle kaders en gewoonten omver gooit. U kunt nu op elk moment op elke plek beschikken over de informatie die u wilt.

Extra post dankzij internet

Het klinkt tegenstrijdig; extra post dankzij internet. Internet zou toch juist de reguliere post vervangen? Maar het tegendeel is het geval. Dankzij de grote stijging in de online aankopen is het aantal bezorgde pakketten de afgelopen jaren behoorlijk gestegen. Daar waar de postbezorger tot een aantal jaren geleden vooral brieven bezorgde, ziet hij het aantal pakketjes dat van webshops afkomt behoorlijk toenemen. Dit gaat vaak niet om de grote pakketten, want die worden door een koerier bezorgd. De meeste webshops die kleinere goederen leveren doen dat in bubbelenveloppen die door de brievenbus kunnen, zodat het met de gewone post mee kan. Hierdoor is de terugloop van bezorgde poststukken toch niet zo snel gegaan als de afgelopen jaren geleden verwacht werd.

Kijk verder

startpagina Startze

Gevonden op:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *