iPhone 5s

De iPhone 5s is een smartphone van Apple en is in september 2013 gelanceerd. De iPhone 5s is de opvolger van de iPhone 5 en is de meest vooruitstrevende telefoon (van dat moment) er is geen smartphone sneller, meer tech savvy en gebruiksvriendelijker dan dit model van Apple. Waarom deze telefoon beter is dan zijn tijdsgenoten? Dat wordt helemaal bepaald door de specs. De inhoud van deze specificaties leggen we je graag nog wat verder uit.

Snel & vooruitstrevend

Tijdens de lancering van de iPhone 5s op 18 September 2013 werd de nadruk al op de hardware gelegd en dat was niet voor niets. De telefoon maakt gebruik van een A7 chip met een 64-bits architectuur, deze processor is tot 2x sneller dan de A6-variant die in zijn voorganger, de iPhone 5, zat. De A7 chip is een zogenoemde SOC (System on a Chip), dit betekend dat de CPU (processor), GPU(graphics) en andere onderdelen zoals het Random access Memory allemaal in deze chip zijn verwerkt. Belangrijk om te vermelden is dat het OpenGL ES3.0 ondersteund, waardoor er meer mogelijkheden zijn ontstaan voor graphics in Gaming Apps en natuurlijk de ontwikkelaars daarvan. De chips komt daarnaast samen met een ‘broertje’, een M7 bewegingsprocessor. Deze processor werkt ook in de zogenaamde ‘slaapmodus’, zo neemt deze de informatie op van je kompas, snelheidsmeters en gyroscoop. Hierdoor zijn de bewegingsbandjes die je bij veel fitnessapps moet aanschaffen niet meer nodig, omdat de telefoon deze informatie opneemt en opslaat,
In vergelijking met zijn grote concurrent, de Samsung Galaxy S4, kent de iPhone 5s niet alleen een betere en snellere SoC, maar ook een langere batterijduur. Dit kan oplopen tot een verschil van wel 20%.

Scherpte & Scherm

Ook deze iPhone is uitgerust met een retina scherm, net als zijn voorganger de iPhone 5. Dit scherm is ongelofelijk scherp dat zie je, zeker als je het vergelijkt met zijn voorgangers. Met de grafische mogelijkheden die de A7 chip met zich mee brengt en het retinascherm, zijn de grafische mogelijkheden voor gaming zeer vooruitstrevend. De resolutie van 1136×640 en een ppi van 326 geven een nog duidelijker beeld. Dé push die de mobile gaming industrie wellicht nodig heeft.

Features

Ook de camera en videofuncties hebben een flinke update gekregen in de iPhone 5s ten opzichte van de iPhone 5. Zo heeft de telefoon een truetone flitser; deze flitser past zich aan het licht in de ruimte aan, zodat je niet snel meer overbelichte foto’s krijgt, maar foto’s die dichter liggen bij de ware kleuren die er op horen te staan. Ook is het mogelijk veel foto’s achter elkaar te maken, dit kan met de ‘burst-modus’. De videocamera kan daarnaast nu ook slow-motion video’s opnemen, zonder een app te downloaden.

Voordelen in gebruik

Naast alle technische updates zijn er ook nog een aantal gebruiksvriendelijke updates aan de telefoon toegevoegd. Zo zijn er nieuwe mogelijkheden voor Apps en werd dit de eerste telefoon die geleverd werd met IOS7. Dit gaf het interface een geheel nieuw uiterlijk. Ook is er een TouchID aan toegevoegd, hierdoor kun je je telefoon unlocken met je vingerafdruk. Super persoonlijk natuurlijk en eenvoudig. Je telefoon gaat zo ‘open’ door alleen maar je vinger op de ID te leggen.

Overige specs

Camera

2e camera: 1,2 megapixel
Camera: What_is_in_the_box_USB_lader
Digitale Zoom: Nee
Flitser type: Dual-LED
Fotoresolutie Camera 1: 3264 x 2448
Fotoresolutie Camera 2: 1280 x 720

Hardware

Band: Quadband
Bewegingssensor
EDGE
Frequentie: 850/900/1800/1900
G-Sensor
Geheugen(max extern): Nee
Geheugen(max intern): 1024
Gesprekstijd in uur: 10
Gewicht: 112
GPRS
GSM
HSDPA
HSUPA
Intern geheugen(ROM): 16384
Kompas
Standbytijd in uur: 250
UMTS

Design

Autorotate
Breedte mm: 58.6
Dikte_mm: 7.6
Hoogte_mm: 123.8
MultiTouch
Normaal model
Schermafmeting in inch: 4.0
Schermafmetingen Intern: 640 x 1136 pixels
Schermkleuren Intern: 16.000.000

Software

Album art
Besturingssysteem: iOS 7.0
Email bijlagen Viewer
Fotoviewer
Geotagging
Google Gmail
Sync Over the Air

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *