Maaltijdenbox

Eten en drinken zijn de belangrijkste elementen in het leven, zonder deze zouden we tenslotte niet kunnen leven toch? Dus waarom niet het aller beste ervan maken, gelukkig doen we dat ook want eten en drinken is lekkerder dan ooit, er zijn zoveel manier van eten en drinken om het nog maar niet te hebben over de hoeveelheid recepten, gerechten en ingrediënten die er wereldwijd beschikbaar zijn. Zo heeft elk land z,n eigen kenmerkende producten en elke cultuur z,n eigen gewoontes. Een van de vele gewoonten die we in de westerse cultuur de laatste jaren zien en veel gebruiken is de maaltijdenbox, ook wel, maaltijdtas, krat of foodbox genoemd. Deze maaltijdenbox gaat onder vele namen door maar komt vrijwel altijd op het zelfde neer.

Wat is een maaltijdenbox?

Een maaltijdenbox is een complete dienst die in de eerste instantie tegen een redelijke tarief jouw leven een stuk aangenamer maakt, het bespaard je vele tijd, in sommige gevallen zelfs geld en het is elke keer weer een verassing en inspirerend om je box te ontvangen. Maar wat is het precies? Jouw wekelijkse avondmaaltijden compleet met ingrediënten en stap voor stap recepten instructies volgens een wekelijks lidmaatschap thuisbezorgd. Een hele mond vol maar dan krijg je ook wat.

Bedacht door chef-koks

Bij de meeste maaltijdenboxen worden de wekelijkse recepten bedacht door chef-koks of voedingsexperts of een combinatie hiervan, deze bedenken elke week weer een aantal maaltijden voor je zodat jij dit niet hoeft te doen, ze doen de boodschappen voor je zodat jij een bezoek aan de winkel kan vergeten en je bezig kan houden met andere zaken zoals je werk of vrije tijd. Als klap op de vuurpijl worden de maaltijden bedacht met het volgen van een gezond eetpatroon in de eerste plaats, daarnaast komt het gevarieerd eten en verschillende maaltijden uit alle culturen erbij kijken.

Vers, lokaal en biologisch

Als de chef ontworpen recepten volgens een gezond eetpatroon nog niet genoeg is, zijn de ingrediënten in een maaltijdenbox ook nog eens verser dan je wensen kunt, afkomstig van lokale producenten en in veel gevallen zelfs biologisch, hierdoor gaat het gezonde gehalte van je avondmaal omhoog en eet je zo gezond mogelijk, en dit terwijl je er zelfs niet over na hoeft te denken.

Vele soorten

De maaltijdenbox markt is behoorlijk aan het verzadigen en elke keer wanneer je denkt dat er genoeg aanbieders zijn, komt er weer een nieuwe vaak regionale bezorger bij, enkele grote namen in deze markt zijn: HelloFresh, Marley Spoon, De Allerhande Box, Beebox, Mathijs Maaltijdbox en De Krat om er maar een paar te noemen, kleinere en niche boxen in deze markt zijn de halal maaltijdbox van Chef Ali, de Asian Food Lovers box, en heb je tegenwoordig ook de zogenoemde koel verse maaltijden waarbij het zelf koken ook weggelaten wordt en de gerechten door de koks bereid worden, ingekoeld en bij je thuisbezorgd worden.

Zoals je ziet zijn er vele varianten van de maaltijdenbox, er is voor elk persoon wel een box te vinden die voldoet aan diens wensen, bij sommige boxen onder de grotere namen die ik net noemde, kun je bijvoorbeeld zelf elke week kiezen uit een aantal recepten, op deze manier kun je ingrediënten en gerechten vermijden die je niet lust. Ook zijn er maaltijdenboxen die zich bezig houden met allergenen of speciale diëten. Om goed inzichtelijk te krijgen welke soorten er van de maaltijdenbox allemaal zijn, kun je deze website raadplegen.

Voordelen versus nadelen

Een maaltijdenbox kent erg vele voordelen, als je deze tegen de nadelen afweegt dan blijft er weinig over, het enige echte nadeel die voor een kleine groep mensen aanwezig is, is dat de boxen vaak wat duurder zijn dan wanneer je zelf naar de winkel gaat, maar ook dit is relatief, denk er maar over na, bij de meeste boxen kun je gebruik maken van een leuke aanbieding waarmee de box nog maar de helft kost, en dan hebben we nog niet de reiskosten berekend die je niet meer hoeft te maken omdat je een maaltijdenbox laat bezorgen.
Voordelen van deze boxen zijn vooral het tijdbesparende element, de recepten zijn zo bedacht dat je ze erg snel kunt bereiden, je eet vaker samen, het brengt gezelligheid, het inspireert en is leerzaam, eten uit een box is gezonder dan zelf koken met supermarkt producten en ga zo maar door.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *