Home > Huis > Nieuwe keuken

Nieuwe keuken

November 5th, 2014 Leave a comment Go to comments

Wat kost een nieuwe keuken?

Een nieuwe keuken koop je niet zo snel. Een gemiddelde keuken gaat jarenlang mee. Je zult dus hooguit een paar keer in je leven een keuken aanschaffen. Er is zeer veel keuze als het om keukens gaat. Ben je van plan een nieuwe keuken in je huis te laten plaatsen? Dan is het handig om te weten wat dat ongeveer gaat kosten en of het dus in je budget past. Wat kost een nieuwe keuken?

Gemiddelde keukenprijzen

Je kunt het uiteraard zo gek maken als je zelf wilt. De duurste keuken ter wereld kost een miljoen euro. Reken er in ieder geval op dan je minimaal 5.000 euro kwijt bent voor een nieuwe keuken. Maar dan heb je wel het goedkoopste van het goedkoopste. Het is waarschijnlijker dat je tussen de 7.500 en 15.000 euro kwijt bent als je een keuken hebt gevonden die op je wensen aansluit.

Welke factoren bepalen de prijs?

Een keuken is een echt maatproduct. Er zijn dus veel factoren die van invloed zijn op de prijs. Een eerste belangrijke factor is de grootte van je keuken. Hoe groter deze is, hoe meer materiaal je nodig hebt. Het materiaal dat je kiest is ook bepalend voor de kosten. Natuursteen is bijvoorbeeld vele malen duurder dan beton.
Ook de apparatuur die je voor je nieuwe keuken kiest kan een groot verschil maken in de prijs van je keuken. Dure designerapparatuur drijven de prijs enorm omhoog. Een laatste element wat betreft de kosten is de montage van je keuken. Als je dit zelf kan dan bespaar je behoorlijk wat geld. Ook kunnen er aanvullende werkzaamheden nodig zijn, bijvoorbeeld het omleggen van leidingen.

Het is moeilijk on precies te zeggen wat je keuken gaat kosten. Kijk van te voren wat je budget is en wat er binnen je mogelijkheden ligt. Vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar om zo het meeste waar voor je geld te krijgen. Mocht je gedroomde keuken niet in je budget passen dan is een keukenrenovatie misschien wel iets voor jou. Dit is een stuk goedkoper dan een nieuwe keuken.

Categories: Huis Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.