Home > Inrichting > Onderhoud natuurstenen vloer

Onderhoud natuurstenen vloer

March 19th, 2013 Leave a comment Go to comments

Uw natuurstenen vloer is na jaren beschadigd geraakt, bevat krassen en looppadden zijn zichtbaar geworden. U heeft waarschijnlijk niet alleen gekozen voor een natuurstenen vloer omdat deze een hele mooie uitstraling heeft, maar wellicht ook omdat een natuurstenen vloer erg duurzaam is. Echter is natuursteen toch onderhevig aan onderhoud, ook al gaat de vloer jarenlang mee.

Het is zonde om te kiezen voor een nieuwe vloer. Dit is vaak veel duurder dan het uitvoeren van een goed onderhoud. Door de vloer te schuren en te polijsten, kan uw oude natuurstenen vloer weer als nieuw worden. Scheurtjes, gaatjes en krassen verdwijnen door een goede renovatie.
U kunt zelf uw vloer schuren en polijsten, maar u kunt het ook laten doen door specialisten. Als u zelf uw vloer wilt onderhouden, dan is het noodzaak om goede machines te huren. Een bedrijf inhuren die zorgt voor het onderhoud en renovatie van uw natuurstenen vloer is dan vaak veel makkelijker en voordelig. Hoe gaat het onderhoud van een natuurstenen vloer in zijn werk?

De voorbereiding op het schuren

Het is te adviseren een specialist in te huren om uw vloer te laten schuren voor het mooiste resultaat, maar u kunt eventueel ook de schuurmachines huren om dit zelf te doen. Het is in ieder geval verstandig om al uw spullen in een andere ruimte of in een garagebox op te slaan. De muren worden afgeplakt met plastic, zodat ze niet beschadigd kunnen worden tijdens het schuren. U moet er rekening mee houden dat er gewerkt wordt met schuurmachines van 200 kilo of meer, waardoor er ruimte nodig is en een bank dus echt in de weg zal staan.

Allereerst schuren

Als eerste wordt de vloer geschuurd. Hiermee wordt de versleten of beschadigde toplaag van uw vloer geschuurd, zodat alle krassen, gaatjes en deukjes verdwijnen. Er zal 0,5 tot 3 mm van de toplaag af geschuurd worden, om de vloer helemaal schoon en glad te schuren. Natuursteen wordt geschuurd met gediamanteerde schijven die met water worden gekoeld en gespoeld.

Polijsten voor de mooiste afwerking

Voor een mooi eindresultaat wordt de natuurstenen vloer gepolijst met polijstpoeder. Hierdoor wordt het oppervlak dichter van structuur en komt de kleur weer terug. Door de vloer te polijsten straalt de vloer veel meer luxe uit, wat u kunt verwachten van een natuurstenen vloer. Met polijsten is het mogelijk om exact het glansresultaat te krijgen dat u wenst.

Uw natuurstenen vloer hoeft dus helemaal niet vervangen te worden. Het is echt zonde van uw geld om te kiezen voor een nieuwe vloer. Met een goede renovatie wordt uw vloer na jarenlang achterstallig onderhoud weer als nieuw, zonder krassen, gaatjes en deukjes. Dit bespaart u een hoop werk en geld.

Categories: Inrichting Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.