Salaris

Als u werkt, dan krijgt u loon ofwel salaris. Er geldt in Nederland een minimumloon van bruto euro 1.200 per maand. Doorgaans wordt uw salaris rond de 23-ste van de maand betaald. U krijgt ook een overzicht van uw loon, het zogenaamde loonstrookje.

Jan Modaal

De gemiddelde Nederlander verdient euro 33.000 als gezin. Van dit geld moet een hoop gebeuren; wonen, eten, reizen, zorgverzekering, bellen, op vakantie gaan en ga maar door. En niet te vergeten belasting betalen.

Het is goed om te kijken of u niet teveel uitgeeft, en of uw uitgavepatroon normaal is. U kunt bijvoorbeeld bij het Nibud kijken wat een verstandige financiele huishouding is.

Wie verdient wat?

Wat verdient iedereen in Nederland? Er zijn diverse onderzoeken en databases waarin u kunt kijken wat iemand verdient bij een bepaald beroep of functie. Bijvoorbeeld Salarisschalen biedt een leuk overzicht van welke beroepen welke salarisschalen hebben.

1 thought on “Salaris”

  1. Zie bericht “Capgemini en Ordina korten salaris ouderen”! Eindelijk gebeurt er wat al jaren verwacht wordt; ouderen hoeven niet automatisch meer loon, beloning naar prestatie en niet op basis van leeftijd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version