Kom meer te weten over ...

Alles weten over ‘Sport & hobby’

Skeelers

November 6th, 2016 No comments

Wat zijn skeelers?

In Nederland en Belgiƫ wordt nog steeds het woord skeeleren gebruikt voor buiten skaten met nadruk op afstand en snelheid. Ook de bijbehorende skates worden nog steeds skeelers genoemd. De skeelers die vroeger werden gemaakt, hadden vijf wielen op een rij onder een langgerekt frame. De wielen vormen achter elkaar een lijn en worden daarom inline skates genoemd. Dit als tegenhanger van de rollerskates, die twee maal twee wielen naast elkaar hebben. Tegenwoordig bestaan er eigenlijk alleen nog maar skates.

Zoek nu naar speed skates in plaats van naar skeelers

Omdat de vroegere skeelers nauwelijks wendbaar waren, zijn deze nu vervangen door speed skates. Speed skates hebben maar vier of zelfs drie wielen achter elkaar die groter zijn voor meer snelheid. Zo hebben ze een korter frame voor meer wendbaarheid. Je skeelert nu dus op speciale skates. Andere inline skates voor recreatie of stunts hebben kleinere of speciale wielen voor dat doel.

Speed skates combineren snelheid en comfort

De tegenwoordige speedskates zijn er in verschillende wielmaten, 90 mm, 100 mm, 110 mm en 125 mm. De grootste maat vind je vooral bij de skates met drie wielen. Deze hebben het kortste frame en zijn daardoor het meest wendbaar. Hoe groter de wielmaat van de skates of skeelers is, des te hoger is de snelheid. Ook worden oneffenheden in het wegdek zo beter opgevangen. Door het innovatieve materiaalgebruik zijn speed skates stevig, licht, ventilerend en steunend. Ze hebben een coole uitstraling en er zijn verschillende kleuren.

Bedenk eerst waarvoor je de skates wilt gebruiken

Er is heel veel keuze in skates, van basismodellen tot professionele modellen. Voordat je tot aankoop overgaat, is het handig om te kijken wat je ermee wil doen en op wat voor terrein je gaat skaten. In de stad zijn kleine wielmaten het handigst omdat die wendbaarder zijn. Wil je grote afstanden gaan afleggen op wegen met weinig bochten, dan kun je kiezen voor grotere wielen of een langer frame. Dus met skates of skeelers kan jouw zomer eigenlijk niet meer stuk.

Categories: Hobby Tags:

Sport & hobby

September 16th, 2011 No comments

Sport & hobby; een leuke categorie met zeer uiteenlopende onderwerpen.

 • Games: Bekijk alle informatie en tips voor computerspelletjes, gamesconsoles en internetgames.
 • Hobby: Er zijn ontzettend veel leuke hobby’s om te doen.
 • Sport: Sport is populair; voetbal, tennis, basketbal, atletiek, zwemmen en schaatsen.
 • Categories: Sport & hobby Tags:

  Sport

  September 16th, 2011 No comments

  Sport is zeer populair als vrijetijdsbesteding. Maar ook gezond en verstandig. Er zijn in de loop der eeuwen allerlei sporten ontstaan. Misschien is het overzicht van Olympische sporten nog wel het leukst om door te lopen. Zo krijg je in elk geval een goed beeld van de sporten die over de hele wereld het meest worden beoefend.

  Populairste sporten

  Voetbal
  Basketbal
  Honkbal
  Tennis
  Atletiek
  Schaatsen
  Zwemmen
  Hockey

  Olympische sporten

  Kijk verder op http://www.olympischespelen.org/ voor een compleet overzicht van alle meest populaire sporten.

  Gevonden op:

  Hobby

  September 16th, 2011 No comments

  Hobby is een zeer breed begrip. In essentie is een hobby een vrijetijdsbesteding die je op geheel vrijwillige basis verricht, en waar je in eerste instantie enkel plezier aan beleeft. Er zijn heel veel hobby’s die mensen leuk vinden. Kijk verder voor meer informatie.

  Categories: Hobby Tags:

  Games

  September 16th, 2011 No comments

  In de vermaaksector, de entertainmentindustrie, hebben de games de andere vrijetijdsbestedingen allang ingehaald. Het blijkt dat consumenten sinds 2009 meer tijd besteden aan games dan aan concerten, muziek luisteren of films kijken. En daarmee is het een belangwekkende sector geworden. Lees meer over de X-box, de Playstation, Nintendo DS, de Wii en andere leuke spelletjes.