Tafel dekken

Een diner van topklasse organiseren? Dat doe je zo!

De herfst staat voor de deur, en dat vraagt natuurlijk altijd om wat extra gezelligheid in huis. Veel mensen zien jaarlijks op tegen de herfst en de winter omdat ze graag buiten zijn en van warm weer houden. Maar weet je wat nou zo leuk is aan de herfst en de winter? Dat het gedwongen binnen zijn juist éxtra gezellig wordt als je er wat mee doet. Zoals… eens een extra dinertje voor je vrienden of familie organiseren! Wat je daarvoor nodig hebt? Nou, dit:

Chique tafellinnen

Sloof je lekker uit en haal je tafel op zoals je gasten alleen in een chic restaurant zouden verwachten. Dat betekent: veel barokstijlen en damastmotiefjes. Inspiratie opdoen? Bekijk eens de tafellinnen van Cottona, dan weet je wat we bedoelen!

Mooi serviesgoed

Want een vierkant bord oogt natuurlijk net wat exclusiever dan een rond bord. Helemaal als het bord dan ook nog eens bruin of zwart is, in plaats van wit. Zorg daarnaast voor blinkend bestek en zorg dat iedere gast drie glazen heeft: witte wijn, rode wijn, water. Op internet vind je eenvoudig een handige “plattegrond” voor het dekken van je tafel volgens de etiquette. Zo moeilijk is het dus helemaal niet!

Zachte verlichting en achtergrondmuziek

Want sfeer moet je zelf creëren natuurlijk. Zorg dus voor veel kaarsjes en veel sfeerverlichting/schemerverlichting. Tijdens het diner doet zachte, rustige muziek wonderen voor de gezelligheid: zorg dus voor een radio of geluidsinstallatie om je huis zelfs als een restaurant te laten klinken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *