Telefoonabonnementen

Het aantal verschillende telefoonabonnementen dat beschikbaar is, lijkt soms ontelbaar. Er zijn op ieder moment van de dag meer dan 100.000 verschillende abonnementen verkrijgbaar bij de providers. Er zijn allerlei combinaties te maken tussen abonnementen en toestellen waardoor het moeilijk kan zijn om een goede keuze te maken.

Er zijn twee verschillende soorten abonnementen waar je uit kunt kiezen. Dat zijn de volgende:

Toestel met abonnement

Dit is het traditionele abonnement waar de meeste mensen voor kiezen. Bij dit abonnement betaal je een maandelijks tarief. Je krijgt een telefoon voor een lage prijs of zelfs gratis bij het abonnement. Een voorbeeld hiervan is een iPhone abonnement. Met een abonnement is de iPhone vanaf gratis verkrijgbaar maar als los toestel voor niet minder dan 600 euro. Het abonnement heeft een limiet met een vastgesteld aantal minuten, sms’jes en MB’s. De kosten van het toestel is verwerkt in het abonnement. Hierdoor is het maandtarief van het abonnement hoger. Het voordeel dat behaald wordt door de lagere prijs van de telefoon verdient de provider terug in het hogere maandtarief. Op de lange termijn wordt er meer voor de telefoon betaalt dan de prijs van een los toestel. Een toestel met abonnement wordt voor 12 of 24 maanden afgesloten.

Sim only abonnement

Een sim only abonnement is een abonnement zonder toestel. Dit is geschikt voor personen die al een goed werkende telefoon hebben en geen nieuw toestel willen. Doordat er geen telefoon bij het abonnement zit zijn de maandelijkse tarieven lager. Een sim only is verkrijgbaar als voor een periode van 12 of 24 maanden maar het is ook mogelijk om een maandelijks opzegbaar contract te nemen. Een sim only is hierdoor flexibeler dan een toestel met abonnement. Op de sim only pagina van Wikipedia is meer te lezen over de werkwijze van een sim only.

1 thought on “Telefoonabonnementen”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *