Tips voor een geslaagd tuinfeest

In de zomer is het erg gezellig om een tuinfeest te geven. Maar bij een tuinfeest komen weer hele andere dingen kijken dan bij een feestje wat u gewoon binnen viert. Hieronder staan een aantal tips, en wanneer u hier rekening mee houdt, kan er inderdaad gesproken worden van een geslaagd tuinfeest. Waar de gasten hopelijk nog lang over zullen napraten.

Versiering en verlichting

Een feest gaat altijd gepaard met mooie versiering. Wanneer u kiest voor een bepaald thema kan de versiering ook helemaal in die stijl zijn. Maar ook zonder een themafeest is versiering leuk, zoals slingers, ballonnen en ook mooie bloemen en planten. Verlichting kan en mag bij een tuinfeest natuurlijk ook niet ontbreken. Zeker niet wanneer deze tot diep in de nacht duurt. Gezellige lantarens, fakkels en sfeerverlichting maken uw tuin helemaal af.

Lekker eten en drinken

Bij een gezellig tuinfeest hoort lekker eten en drinken. Wanneer het feest wat later in de avond begint volstaan kleine hapjes, maar wanneer het feest al eerder losbarst zult u ook voor een volledige avondmaaltijd moeten zorgen. U kunt zelf heel de dag in de keuken staan kokkerellen of ervoor kiezen om een buffetje te laten komen of een BBQ te organiseren. Wanneer u vindt dat ook hier teveel tijd in gaat zitten, kunt u zelfs een barbecue huren, zodat alles tot in de puntjes geregeld wordt voor u.

En drinken spreekt voor zich, genoeg frisdrank en ook zeker genoeg alcoholische versnaperingen. Het is ook erg leuk om zelf een lekkere sangria, een bowl met vers fruit of kleurrijke cocktails te maken.

Nederland kikkerland

In Nederland kunnen we er jammer genoeg niet altijd van uitgaan dat we, wanneer we een tuinfeest organiseren, ook werkelijk goed weer hebben. Houd hier dan ook rekening mee bij de organisatie. Zorg ervoor dat een gedeelte van de tuin overdekt kan worden met bijvoorbeeld een partytent voor wanneer het gaat regenen. Dekentjes komen ook goed van pas wanneer het wat frisser wordt in de avond. Want u wilt natuurlijk niet dat uw feest in het water valt, omdat al uw gasten gaan lopen.

Gepaste muziek

Bij een feestje hoort muziek. Pas de muziek aan aan de gasten en de sfeer van het feestje. Is het meer een loungefeestje of heeft het een heel ander thema. Door muziek komen de gasten namelijk al snel in de sfeer die u voor ogen heeft.

En natuurlijk mogen de gasten niet ontbreken. Met bovenstaande tips en een gastenlijst vol met gezellige mensen bent u verzekerd van een geslaagd tuinfeest.

Gevonden op:

1 thought on “Tips voor een geslaagd tuinfeest”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *