Tol betalen in buitenland

U gaat op vakantie met de auto. En vaak wordt u dan geconfronteerd met het moeten betalen van tol op de snelwegen in het buitenland. De zuidelijke landen van Europa; Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en Italië heffen al jaren tol op hun snelwegen. De noordelijke landen doen dit nauwelijks tot niet. Maar nu lijkt ook Duitsland tol te willen gaan heffen.

Op de website Tol rijden vindt u een overzicht van de landen waar tol betaald moet worden. Gaat u bijvoorbeeld op vakantie in Frankrijk? Als u naar Zuid-Frankrijk rijdt, dan bent u al snel € 70,00 voor een enkele reis kwijt aan tol. Bij elkaar heeft u voor een vakantie dan al snel € 150,00 aan extra kosten. Bovenop benzine en dergelijke. Tolweg.com geeft een soortgelijk overzicht voor tolwegen in Europa.

De plannen voor tol in Duitsland zijn nog niet concreet, maar het voornemen is wel vrij serieus aangekondigd. Nederland lijkt er weinig tegen te kunnen doen. Het is namelijk zo dat wij veel meer gebruik maken van de Duitse snelwegen, dan andersom. De Duitsers hebben ons dus net iets minder nodig, dan wij hen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version