Virtual reality

Virtual reality nu ook te ervaren op de iPhone
Hoewel virtual reality nog niet zo lang zijn intrede heeft gedaan in het medialandschap, is het nu al mogelijk om het op je iPhone te beleven. In de App Store van je iPhone kun je namelijk apps downloaden die geschikt zijn voor virtual reality. Hiervoor dien je uiteraard wel de beschikking te hebben en over een VR-bril. Je hoeft gelukkig niet stad en land af te reizen om een geschikte VR-bril te bemachtigen. Via Google kun je namelijk een Cardboard bestellen, dit is een niet al te prijzige, kartonnen VR-bril die ook geschikt is voor grotere telefoons zoals de iPhone 6(S) en de iPhone 6(S) Plus.

Google Street View
Eén van de opmerkelijkste virtual reality apps voor de iPhone is Google Street View, een app die je hoogstwaarschijnlijk ook wel kent zonder de virtual reality toepassing. De Cardboard-ondersteuning van Google Street View maakt het mogelijk om tal van plekken op de wereld te ervaren via virtual reality. De beelden die je dan ziet zijn in principe 360 graden-foto`s, maar omdat de iPhone je beweging registreert kun je vrij rondlopen en ervaar je een stad alsof je er daadwerkelijk bent.

Vrse
Een andere bijzondere virtual reality app die beschikbaar is via je iPhone is Vrse. Deze app bevat een aantal video`s die speciaal ontworpen zijn voor virtual reality. Je kunt bijvoorbeeld een gesprek met de beroemde comedian Jerry Seinfeld bijwonen, aanwezig zijn bij een kunstproject in New York of een filosofische film over de zin van het leven bekijken. Het belangrijkste pluspunt van Vrse is dat de verhalen die zij vertellen uitstekend tot hun recht komen in virtual reality.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *