Kom meer te weten over ...

Alles weten over ‘Werk’

Telefoonservice

July 26th, 2016 No comments

Het is zomer. Je merkt het niet alleen aan de tropische temperaturen die de afgelopen week het land binnenstroomden en aan het feit dat de winkelcentra en straten verdacht leeg zijn, alsof iedereen massaal op vakantie is. De zomer is voor de meesten niet het seizoen waarin men het meest blij is om op werk te mogen zitten. De foto’s op sociale media van wijntjes, terrasjes en stranddagen maken het soms tot een ware hel. Vrij nemen is voor jou echter geen optie, want wie moet anders de telefoon opnemen, de administratie doen of het bedrijf aansturen? Er is maar één eigenaar en dat ben jij, en dan is vakantie er niet bij.

Gelukkig is dit een misvatting en zit het anders. Als je wilt is er genoeg tijd vrij te nemen waardoor jij niet hoeft te werken en in de zon op een terrasje kan zitten of Pokémon kan jagen met de kids of met vrienden die stiekem nog niet helemaal volwassen geworden zijn, want deze rage zal je vast niet ontgaan zijn. Maar hoe doe je dit? Simpel! Schakel een inbound callcenter in om jouw binnenkomende telefoontjes af te handelen, wijs een administratiekantoor aan om de administratie gedurende jouw afwezigheid bij te houden en tot slot deel je de overige taken uit onder de werknemers zodat het bedrijf gedurende jouw afwezigheid niet stil komt te liggen.

Als je goed vergelijkt is er bovendien veel geld op te besparen en werkt het niet per definitie in jouw nadeel. Denk aan de verschillende aanbieders die allemaal een net wat andere dienst aanbieden. Zo biedt Antwoordservice telefoonservice een maatpakket aan met een persoonlijke telefonist en sparringpartner waarbij je per telefoontje betaald, terwijl andere partijen geen persoon aanwijzen die jouw bedrijf kent en waarbij je aan een vast bedrag per maand vastzit.

Categories: Zakelijk Tags:

Boekhouden

November 6th, 2014 No comments

Boekhouden, dat is echt zo’n term die we allemaal wel kennen. Iets met bedrijven en cijfers, maar wat het nou precies is? Onder boekhouden verstaan we het systematisch vastleggen van financiële feiten om zo tot een overzicht en tot inzicht te komen. Meestal heeft boekhouden betrekking op bedrijven, maar het kan ook gedaan worden voor privépersonen of overheidsinstanties.

Waarom boekhouden?

De meest eenvoudige definitie van boekhouden is het bijhouden van inkomsten en uitgaven. Waarom is dit belangrijk? Het geeft zicht op winsten en verliezen en de financiële positie van het bedrijf. Het helpt bij het afleggen van financiële verantwoording. Het brengt kosten in kaart en kan daardoor bijdragen aan voorcalculaties, het bepalen van prijzen en het uitbrengen van offertes.

Geschiedenis van boekhouden

Boekhouden bestaat al sinds de oudheid. De Babyloniërs deden het op kleitabletten en de oude Egyptenaren hielden hun financiën bij op papyrusrollen. Van oudsher was het bij uitstek iets dat door handelaren werd beoefend. Later werd het boekhouden steeds meer wijdverbreid en ook daadwerkelijk in boeken gedaan.

Van boeken naar digitaal

Er wordt tegenwoordig nog nauwelijks boekgehouden met boeken. Er zijn al jaren computerprogramma’s voor. De laatste tijd is online boekhouden sterk in opkomst. Het voordeel van digitaal de cijfers bijhouden is dat het veel minder bewerkelijk is en ook minder foutgevoelig. Het wordt hierdoor voor ondernemers veel makkelijker om zelf de cijfers bij te houden.

Is boekhouden verplicht?

Het is inderdaad verplicht voor bedrijven, rechtspersonen en overheidsinstanties om de financiële cijfers op een deugdelijke wijze bij te houden. Dit kan door de organisatie zelf of door een boekhouder worden gedaan. De controle op de cijfers wordt gedaan door een accountant.

Categories: Werk Tags:

Ontslag

April 2nd, 2014 No comments

De zes geboden voor wie ontslag krijgt

Heb je je ontslag gekregen, of is je ontslag onlangs aangekondigd? Of wordt je binnenkort ontslagen? Dan hierbij wat nuttige tips waar je wellicht wat aan gaat hebben.

1. Handel met verstand. Niet met emotie

Je ontslag krijgen is een emotionele gebeurtenis. Je toekomst ziet er van het ene op het andere moment ineens een stuk somberder uit, en dat voelt heel oncomfortabel. Toch is het belangrijk om ondanks dat alles je verstand te gebruiken wanneer je ontslag wordt aangekondigd. Het is belangrijk dat je volwassen reageert, dan kan je veel ellende besparen in de toekomst.

2. Teken niets, doe niets, zeg niets

Op het moment dat je werkgever komt aankondigen dat “jullie wegen elkaar gaan scheiden” is het af te raden om direct een ontslagbrief te ondertekenen. “Doe niets” op dat moment: niet huilen, niet schreeuwen, niet gillen en niet tekenen. Stel je neutraal op. Geef aan dat je hier even over moet nadenken, en dat je het niet eens bent met je ontslag. Op deze manier heb je rustig de tijd om na te denken over de beste te ondernemen actie. Bovendien kun je een specialist inschakelen, zoals een arbeidsrechtsadvocaat of ontslagrechtsspecialist. Rechtsbijstand op zo’n moment is verstandig.

3. Bel een jurist

Zoals hierboven al benoemd: neem een jurist in de armen als je het niet eens bent met je ontslag. De kans dat je wellicht valt er nog een interessante ontslagvergoeding uit te halen. Ben je verzekerd voor rechtshulp? Neem dan contact op met je verzekeraar. Die zal je doorverwijzen naar een eigen jurist.

4. Bedenk wat je wilt

Wat wil jij als je ontslagen wordt? Wil je dan graag weg met een goede ontslagvergoeding? Of zou je liever blijven werken bij je werkgever, ondanks dat deze jouw weg wil hebben? Is er een kans op een andere afdeling? Is het wat om als ZZP’er aan de slag te gaan in de toekomst? Of is dat juist helemaal niet je wens?

5. Handel zakelijk: onderhandel over je vertrekvoorwaarden

Je baas kan anno 2014 nog, tot het mogelijk in 2015 verandert, tussen drie opties kiezen om jouw ontslag aan te vragen. Dat kan bij het UWV (dan hoeft hij/zij je geen ontslagvergoeding te bieden), via de kantonrechter (via de kantonrechtersformule wordt je ontslagvergoeding bepaald) of door samen met jou een beëindigingovereenkomst op te stellen. Veruit de meeste ontslagen gaan via de derde route, maar dat kost de werkgever vaak een vergoeding. Want waarom zou jij anders akkoord gaan?

Enkele tips hierbij:
– zorg dat het initiatief voor je ontslag van je baas komt. onderteken niet als dit niet expliciet wordt verkondigd
– teken nooit als je ziek bent. Daarmee verspeel je wellicht het recht op een WW
– vraag in een beëindigingsovereenkomst niet een onredelijke ontslagvergoeding. Mogelijk stapt je baas dan alsnog naar de kantonrechter en dan krijg je een vergoeding berekend aan de hand van de kantonrechtersformule. Die zal niet heel hoog zijn.

6. Vraag een uitkering aan

Schrijf je eerst in via WERK.nl en vraag daarna direct in je eerste week na ontslag een uitkering aan bij het UWV. Ben je 26 van de 36 weken voor je ontslag in dienst geweest, dan krijg je een basisuitkering: twee maanden 75 procent van je laatst verdiende loon en één maand 70 procent. Voor elk gewerkt jaar krijg je daarbovenop nog een maand, tot maximaal drie jaar. Daarna kom je in de bijstand.

Tijdens je uitkering moet je elke week een sollicitatiepoging doen. Dat is een brief schrijven of een gesprek voeren. Na een half jaar moet je werk op één niveau lager accepteren, na een jaar elke baan.

Lees meer over ontslag en ontslagrecht op OntslagHulp.com!

Categories: Carriere Tags:

Internet en sociale media

July 28th, 2012 No comments

Voor bedrijven is aanwezigheid op het internet inmiddels een basisvoorwaarde. Elk bedrijf heeft tegenwoordig een website. Met name het MKB heeft de afgelopen jaren een inhaalslag gemaakt. Internet maakt een steeds groter aandeel uit van het marktbereik. En vooral bij business-to-business contact blijkt het online aanwezig zijn cruciaal.

Website maken en onderhouden

Nou is het maken van een website niet zomaar even een klusje tussendoor. Na het maken van de website bent u namelijk niet klaar. U dient de website continue bij te houden, net zoals u dat met andere communicatiemiddelen doet. Het is tenslotte toch uw visite-kaartje. Wilt u eens meer te weten komen over de mogelijkheden? Er zijn veel bedrijven die u hierbij kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld website maken Oostzaan.

Sociale media

Integratie van zoveel mogelijk online-functionaliteiten is een pre voor het succes van uw website. U kunt in elk geval ervoor kiezen om een twitter-account en een facebook-account te starten. Als u hier regelmatig een bericht plaatst, en dit ook op uw website toont, zorgt u ervoor dat uw boodschap actueel blijft. En dit is interessanter voor uw bezoekers, waarmee u uw zichtbaarheid vergroot.

Categories: Zakelijk Tags:

Zwangerschapsverlof

October 11th, 2011 No comments

In Nederland krijgen werkenden volgens de wet zwangerschapsverlof. Op dit moment is de duur van het verlof 16 weken. Werknemers kunnen 4 tot 6 weken voor de bevalling vrijnemen, en 10 tot 12 weken erna. Mannen krijgen geen verlof, het verlof geldt alleen voor vrouwen.

Het Europees parlement heeft besloten dit te verlengen naar 20 weken. Het zal nog minstens 2 jaar duren voordat dit ook in Nederland wordt ingevoerd.

Categories: Werk Tags: , , ,

Ouderschapsverlof

October 11th, 2011 No comments

Werkende ouders hebben het wettelijk recht om een tijdje minder te werken om op die manier extra aandacht aan de kinderen te kunnen besteden. Dit is in Nederland wettelijk geregeld en wordt ouderschapsverlof genoemd.

Als er geen afspraken zijn gemaakt tussen werkgever en werknemer zijn deze uren onbetaald. Het ouderschapsverlof bedraagt 26 keer uw wekelijkse arbeidsduur. Tijdens het ouderschapsverlof worden geen vakantiedagen opgebouwd en in geval van ziekte loopt het gewoon door.

Lees meer over zwangerschapsverlof.

Categories: Werk Tags:

Weetjes over werk

October 6th, 2011 No comments

Er zijn veel wetenswaardigheden over werk en carriere.

Wist u dat …
– Overwerk vaak onbetaald is. Veel functies hebben impliciet de verplichting in zich om over te werken, zonder dat hier een extra vergoeding tegenover staat.
– Steeds meer vrouwen een hoge functie in het onderwijs hebben. In de publieke sector bereiken vrouwen een steeds hoger niveau, nu de private sector nog!
– Mannen vaak een langere werkweek maken dan vrouwen. De oude rollen worden wederom bevestigd.
– KPN consulting en & Samhoud de beste werkgevers zijn voor werknemers met kinderen. Wie is Samhoud? Wij dachten dat de overheid de beste werkgever is voor ouders …
– Ruim een kwart Nederlanders thuis werkt. Een flinke opmars voor het nieuwe werken en flexibel thuiswerken. Een super resultaat, dit smaakt naar meer.
– In Nederland het talent volop wordt benut op de werkvloer. Iedereeen kan zich overal ontplooien in Nederland.
– Het steeds lastiger wordt in Nederland om elkaar als zakelijk contact nog eens een relatiegeschenk te geven (HSG-Relatiegeschenken.com).

Bron nu.nl

Gevonden op:

Categories: Carriere Tags:

Werk & Onderwijs

September 16th, 2011 No comments

Er is veel te weten te komen over werken en een opleiding volgen. Vind hier informatie over het bereiken van een goede carriere en persoonlijke ontwikkeling.

 • Carriere: Tips voor een goede loopbaan, leuk werk vinden, vacatures.
 • Onderwijs: Overzicht van opleidingen.
 • Zakelijk: Advies en producten.
 • Categories: Werk Tags:

  Zakelijk

  September 16th, 2011 No comments

  Er is een schat aan informatie op het internet voor ondernemers. U kunt zich verdiepen in welke branches er allemaal zijn. En adviezen vernemen over nieuwe markten en ontwikkelingen. Kijk welke bedrijfstakken er allemaal zijn, en welke producten er allemaal worden aangeboden.

  Categories: Zakelijk Tags:

  Opleidingen

  September 16th, 2011 No comments

  In Nederland is het onderwijs goed geregeld. Iedereen kan naar school en kan de hoogste studie halen die hij wilt. Vind hier een overzicht van alle opleidingen in Nederland. De hoofdstromen zijn VBMO, MBO, HBO en Wetenschappelijk Onderwijs.

  Een goede opleiding is belangrijk voor uw persoonlijke ontwikkeling en voor een goede baan.

  Vind hier verschillende opleidingen verzameld: