Home > Auto > Winterbanden nodig?

Winterbanden nodig?

October 4th, 2017 Leave a comment Go to comments

winterbanden

Wat zijn winterbanden?

Winterbanden zijn banden gemaakt van een speciaal rubbermengsel wat zacht blijft bij lage temperaturen. De banden hebben een speciaal, diep profiel wat rijden in de sneeuw en op glad wegdek mogelijk maakt.

Wanneer moet je je zomerbanden voor winterbanden omwisselen?

Als de temperatuur beneden de 7 graden celcius zakt, dan is het aan te raden om winterbanden op je auto te laten monteren. Het rubber van zomerbanden wordt bij deze lage temperatuur harder waardoor het rijcomfort en de grip achteruit gaan. Het rubber van winterbanden is juist gemaakt om ook bij lage temperaturen op nat en koud wegdek grip en rijcomfort te bieden.

Vervang tijdig versleten winterbanden

Gewone autobanden moeten vervangen worden als de profieldiepte 1,6 mm of minder is. Voor winterbanden geldt dat niet. Voldoende profiel op je winterbanden is namelijk zeer belangrijk voor de grip in de sneeuw of op een glad wegdek. Daarom wordt geadviseerd om winterbanden te vervangen als de profieldiepte 4 mm of minder is.

Zijn winterbanden wettelijk verplicht?

In Nederland zijn winterbanden niet wettelijk verplicht. In andere Europese landen gelden andere regels. Zo zijn in Duitsland en Oostenrijk winterbanden verplicht gedurende een bepaalde periode van het jaar en tijdens winterse omstandigheden.

Categories: Auto Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.