Kom meer te weten over ...

Alles weten over ‘Huis’

Huurwoningen

November 21st, 2014 No comments

Eindhoven duurste Brabantse stad voor huurwoning

Wil je snel een huis of appartement huren? Dan moet je in Eindhoven zijn. Daar is de leegstand namelijk bijna twee keer zo hoog als in Breda of Tilburg. Hoe dat komt? Waarschijnlijk door de huurprijzen in de grootste stad van het zuiden. De gemiddelde huurprijs van de ruim 900 leegstaande huizen in Eindhoven is 1050 euro. Kaal.

Eindhoven duur: hightechcampus speelt grote rol

Eindhoven is een populaire stad. De stad is veel groter dan andere Brabantse steden, kent een bruisend centrum en staat bekend om haar grote winkelgebieden. Dat maakt Eindhoven dan ook een gewilde stad onder zowel jongeren als volwassenen. Veel studenten in Eindhoven blijven na hun studie in de stad, en bovendien kent Eindhoven de meeste buitenlandse inwoners van alle Brabantse steden. De hightech campus in Eindhoven speelt daarin een grote rol. De technische bedrijven trekken veel mensen aan uit onder andere India en andere Aziatische landen.

Ronduit schokkend is de gemiddelde huurprijs voor een appartement in de grootste Brabantse steden en dorpen: Veldhoven: 1255 euro, Eindhoven: 1113 euro, Den Bosch 1076 euro. Je zou Tilburg met een gemiddelde prijs van 910 euro bijna goedkoop gaan noemen.

Ook omliggende steden groeien mee

Door de hoge huurprijzen en de grote vraag in Eindhoven, kiezen vooral buitenlandse werknemers in Eindhoven, en studenten die klaar zijn met hun studie, steeds vaker voor een woning in één van de omliggende dorpen en steden van Eindhoven. Denk aan Helmond (huurhuizen), Veldhoven of Waalre. Ook Zuid-Limburg “profiteert” van de populariteit van Eindhoven. Steden als bijvoorbeeld Weert en Nederweert zijn steeds sterker in trek bij arbeidsimmigranten.

Ook studio’s en kamers steeds duurder

Ook studentenkamers en (kleine) studio’s of lofts zijn steeds meer in trek in Eindhoven. Eindhoven spant ook daar de kroon voor wat betreft de huurprijs. Een studio kost gemiddeld 622 euro. Opnieuw kost een studio het minst in Tilburg: 496 euro.

Categories: Huis Tags:

Nieuwe keuken

November 5th, 2014 No comments

Wat kost een nieuwe keuken?

Een nieuwe keuken koop je niet zo snel. Een gemiddelde keuken gaat jarenlang mee. Je zult dus hooguit een paar keer in je leven een keuken aanschaffen. Er is zeer veel keuze als het om keukens gaat. Ben je van plan een nieuwe keuken in je huis te laten plaatsen? Dan is het handig om te weten wat dat ongeveer gaat kosten en of het dus in je budget past. Wat kost een nieuwe keuken?

Gemiddelde keukenprijzen

Je kunt het uiteraard zo gek maken als je zelf wilt. De duurste keuken ter wereld kost een miljoen euro. Reken er in ieder geval op dan je minimaal 5.000 euro kwijt bent voor een nieuwe keuken. Maar dan heb je wel het goedkoopste van het goedkoopste. Het is waarschijnlijker dat je tussen de 7.500 en 15.000 euro kwijt bent als je een keuken hebt gevonden die op je wensen aansluit.

Welke factoren bepalen de prijs?

Een keuken is een echt maatproduct. Er zijn dus veel factoren die van invloed zijn op de prijs. Een eerste belangrijke factor is de grootte van je keuken. Hoe groter deze is, hoe meer materiaal je nodig hebt. Het materiaal dat je kiest is ook bepalend voor de kosten. Natuursteen is bijvoorbeeld vele malen duurder dan beton.
Ook de apparatuur die je voor je nieuwe keuken kiest kan een groot verschil maken in de prijs van je keuken. Dure designerapparatuur drijven de prijs enorm omhoog. Een laatste element wat betreft de kosten is de montage van je keuken. Als je dit zelf kan dan bespaar je behoorlijk wat geld. Ook kunnen er aanvullende werkzaamheden nodig zijn, bijvoorbeeld het omleggen van leidingen.

Het is moeilijk on precies te zeggen wat je keuken gaat kosten. Kijk van te voren wat je budget is en wat er binnen je mogelijkheden ligt. Vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar om zo het meeste waar voor je geld te krijgen. Mocht je gedroomde keuken niet in je budget passen dan is een keukenrenovatie misschien wel iets voor jou. Dit is een stuk goedkoper dan een nieuwe keuken.

Categories: Huis Tags:

Groepenkast

August 27th, 2013 No comments

Wat is voor mij de juiste groepenkast?

Een groepenkast, of stoppenkast, is er om de stroom door je woning te verdelen. Deze groepenkast sluit een vakman voor je aan. De kosten van zo’n kast kunnen ver uit elkaar liggen. Maar online een groepenkast bestellen scheelt al snel honderden euro’s. Wanneer je een groepenkast online bestelt, wordt deze montageklaar en voorbedraad afgeleverd. Hieronder wordt uitgelegd hoe je de juiste groepenkast kiest voor jouw woning.

1 of 3 fase?

Bij een groepenkast kun je kiezen tussen een 1 of een 3 fase groepenkast. Welke fase het beste voor je is, hangt af van je KWh meter. Wanneer jouw KWh meter 220 of 230 volt is, kies dan voor een 1 fase groepenkast. Is jouw KWh meter meer dan 230 volt, kies dan voor een 3 fase groepenkast. Voor 3 x 220 volt geldt dus ook dat je voor een 3 fase groepenkast moet kiezen. Vraag dit, wanneer je twijfelt, voor de zekerheid altijd even na.

Het aantal groepen bepalen

Groepen in de groepenkast gaan overbelasting tegen en beschermen je dus tegen kortsluiting. Het is daarom belangrijk om het juiste aantal groepen te kiezen. Het aantal groepen beïnvloedt wel de prijs. Het is dus zonde om zomaar voor een grote hoeveelheid groepen te kiezen, wanneer je die helemaal niet gebruikt. Handig is om een extra groep of ruimte op een groep te hebben, zodat je in de toekomst altijd meer apparaten aan kunt sluiten.
Op apparaten staat aangegeven hoeveel vermogen ze hebben, waardoor je kunt bepalen hoeveel apparaten je op een groep kunt aansluiten. De maximale belasting reken je uit door het aantal ampère van de groep maal 230 volt te doen. Apparaten met meer dan 2000 Watt moeten een eigen groep krijgen.

En de aardlekschakelaar dan?

De aardlekschakelaar zorgt voor extra veiligheid. Wanneer er iets misgaat, springt de aardlekschakelaar eruit. Er zijn per groepenkast twee aardlekschakelaars verplicht, maar het kan zijn dat je er meer nodig hebt. Op één aardlekschakelaar (30 mA) mag je maximaal vier groepen van 16 ampère aansluiten.

Wel of geen hoofdschakelaar?

Met een hoofdschakelaar kun je in één keer alle groepen uitzetten en dus de complete stroomtoevoer onderbreken. Dit is handig wanneer je alle stroomtoevoer moet onderbreken bij onder andere storingen. In sommige gevallen is een hoofdschakelaar zelfs verplicht.

Uitbreiden van uw bestaande groepenkast

Uiteraard is het ook altijd mogelijk om na de installatie je groepenkast uit te breiden, omdat je bijvoorbeeld een nieuwe keuken met meerdere apparaten aanschaft. Het is dan wel belangrijk om bovenstaande regels in de gaten te houden. Bij 8 groepen (van 16 ampère) en twee aardlekschakelaars (van 30 mA), kan er geen groep meer bij, of er moet een extra aardlekschakelaar aan de groepenkast worden toegevoegd.

Wanneer je voor je groepenkasten naar een doe-het-zelf zaak gaat, zul je merken dat veel van deze winkels geen groepenkasten en al helemaal geen groepenkasten op maat te bieden hebben. Het is dan de beste optie om je groepenkast online te bestellen. De keuze op internet is namelijk erg groot. Hierdoor vind je eenvoudig de groepenkast die bij jouw woonsituatie past of je kunt hem zelf samenstellen, waardoor je alsnog veel geld bespaart.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Elektramat.

Categories: Huis Tags:

Dakkapellen

March 21st, 2013 No comments

Overweegt u om uw huis te vergroten? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Een achteraanbouw, maar ook een dakkapel. Een dakkapel is relatief goedkoop. Voor een lage investering krijgt u veel extra ruimte in uw woning.

Dakkapellen is investeren in de toekomst

Er bestaan verschillende soorten dakkapellen met elk een eigen prijs. De hoogte van uw investering is afhankelijk van de materiaalkeuze en het type uitbouw. Uiteraard stijgt uw woning met de bouw in waarde. Dus u verdient de investering niet alleen terug in woongenot, licht en ruimte, maar uiteindelijk ook in geld.
Op basis van uw ideeën en eisen gaan de verschillende aanbieders graag voor u aan de slag. De meeste bouwers hebben een uitgebreide kennis en ervaring. U zit niet vele dagen of zelfs een week in de rotzooi en bent u omringd door puin. De meeste bouwers zorgen ervoor dat u binnen 1 dag kunt genieten van uw prachtige nieuwe dakkapel.

Meer weten? Vraag eens advies bij een dakkapellenleverancier. Er zijn diverse aanbieders te vinden op het internet. Zij kunnen u adviseren over de juiste variant die past bij uw wensen.

Categories: Huis Tags:

Woning

December 15th, 2011 No comments

Alles weten over een woning. Wat is een woning? Een woning is een gebouwde ruimte die dient voor de functie wonen. Deze maakt onderdeel uit van de bestemming woondoeleinden. Normaliter wordt onder wonen in Nederland verstaan permanente bewoning. De bewoners verblijven in beginsel permanent in de woning, behoudens vakanties e.d. De woning is hun formele adres.

Soorten woningen

Er zijn verschillende soorten woningen. In hoofdlijn wordt een onderscheid gemaakt tussen eengezinswoningen en meergezinswoningen.

 • Onder een eengezinswoning worden alle woningen verstaan die op de grond zijn gesitueerd en een eigen dak hebben. Van de grond tot de lucht betreft het de eigen woning. U kunt denken aan een rijwoning, een hoekwoning, een een twee-onder-een kap woning, een vrijstaande woning. Maar ook een drive-in woning, woonwerkwoning, patiowoning, herenhuis, grachtenpand, notariswoning, watervilla en nog veel meer charmante benamingen voor in essentie dezelfde typologie.
 • Alle overige woningtypen vallen onder de noemer meergezinswoning. De meest voorkomende typologie daarbij is het appartement, maar er zijn ook andere typen zoals de beneden/bovenwoning, maisonnette en penthouse.

  In Nederland zijn er in kwantitatieve zin nu genoeg woningen, maar niet in kwalitatieve zin. Er is er op dit moment nog steeds veel vraag naar eengezinswoningen. Veel mensen willen ruimer en mooier wonen. Daarnaast is er in beperkte mate naar appartementen, maar dan alleen op goede plekken en met een goede afwerking. Vereist zijn dan een een leuke ligging met uitzicht (aan groen of water) of veel levendigheid (midden in de stad), een ruim balkon, privacy (dus liever geen galerijontsluiting maar portiekontsluiting) en een berging op de begane grond. Veel apartementengebouwen voldoen niet aan deze eisen.

  Tips

 • Corporate Housing Factory

 • Categories: Huis Tags:

  Huis

  September 16th, 2011 No comments

  Uw woning is een belangrijk bezit. Dit wilt u toch goed onderhouden. U kan veel tips en informatie lezen over uw huis. Wat is een goede hypotheek? Hoe kan u uw huis goed onderhouden? Wat zijn leuke decoratie-tips? Vind informatie over inrichten van je huis. Op Huis en Tuin vindt bijvoorbeeld leuke inspiratie om uw huis weer hip te maken, of uw tuin eens een goede onderhoudsbeurt te geven.

  Woonlasten

  De kosten van wonen bestaan uit diverse componenten. Naast de directe lasten van uw huis, zoals de financieringslasten, het onderhoud, afvalheffingen en de OZB, zijn er ook allerlei daarmee samenhangende kosten. Wat denkt u van de kosten van gas, water en electra? Tegenwoordig is er gelukkig enige concurrentie tussen de energiebedrijven, dus u kunt de goedkoopste energieleverancier kiezen.

  Verbouwen

  Wilt u extra ruimte in uw huis? Dan kunt u eens nadenken over een dakkapel. Met een dakkapel heeft u voor weinig geld veel extra woonoppervlakte gewonnen. Kijk verder voor dakkapel plaatsen gratis informatie.

  Categories: Huis Tags: