Kom meer te weten over ...

Alles weten over ‘Inrichting’

Houten jaloezieën

June 10th, 2016 No comments

Het goed inmeten van houten jaloezieën

Het inmeten van houten jaloezieën is simpel maar moet wel correct gebeuren om teleurstellingen te voorkomen. Verkeerd ingemeten houten jaloezieën zijn een constante ergernis. Als ze niet secuur ingemeten zijn, kan er nog licht langs de ramen schijnen of net niet helemaal afschermen. Als ze niet passen kan het zijn dat ze te veel zijn ingekort of juist te weinig. En het ziet er zo veel mooier uit als ze exact passen.

Waar komen de houten jaloezieën te hangen?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: waar moeten de jaloezieën komen te hangen? Wat is het mooiste plekje op het raam. Moeten ze op de muur hangen, tussen de muren of op het kozijn?

Tussen de muren

Voor een montage tussen de muren aan weerskanten van uw raam neem je de breedte aan de binnenkant van het raam, van muur tot muur en haalt daar 10 millimeter vanaf. Zo passen de jaloezieën tussen de muren.

Op het kozijn of op de muur

Als je de jaloezieën niet in de vensterbank wil, maar daarvoor, tel je de hoogte van de cassette van de jaloezieën bij de berekening van hoogte en breedte van het raam op. De hoogte van de cassette is 51 millimeter. Bij de breedte kan je natuurlijk zelf ook bepalen hoeveel millimeter je optelt bij de breedte van het raam. Wees hier echter voorzichtig mee. Als je te weinig millimeter toevoegt, kunnen de jaloezieën naar voren kunnen waaien bij een open raam. Daar kunnen ze kapot van gaan en je in de nacht wakker houden door binnenvallend licht.

De hoogte meten

Voor de hoogte meet je van de muur aan de bovenkant van het raam tot aan de vensterbank. Voor het helemaal kunnen uitvouwen van de jaloezieën is het niet aan te raden om hier meer centimeters bij te tellen voor de zekerheid.
Als er geen vensterbank voor het raam aanwezig is, kan het wel mooi staan als de jaloezieën iets langer zijn dan het raam. Houd er echter rekening mee dat het aanpassen van de jaloezieën in hoogte een lastige klus is.

Je kunt de houten jaloezieën op verschillende manieren monteren. Er zit een bevestigingsclip aan de bovenzijde of aan de achterzijde. Mocht je twijfelen of vragen hebben tijdens het meten, neem dan altijd contact met een deskundige op.

Categories: Inrichting Tags:

Matrassen

December 8th, 2015 No comments

Hoe lang gaat een matras mee?

Het hele gezin slaapt op z’n eigen matras, en de aanschaf ervan is dan ook een behoorlijke investering. Maar wanneer is een matras nu “op” en toe aan vervanging? Aangezien vrijwel iedere Nederlander dagelijks 6 tot 9 uur slaapt, weten we dat de gemiddelde levensduur van een matras 5 tot 7 jaar is. Die levensduur is echter wel afhankelijk van een aantal factoren. Die factoren dat zijn onder andere vocht, gewicht en het onderhoud aan uw matras.

Vocht

Tijdens je slaap verlies je vocht. Dat is heel normaal, want iedereen verliest vocht. Gemiddeld verlies je ’s nachts een 0,2 tot 0,3 liter vocht. Je matras is erop gemaakt dit vocht te reguleren. Echter, na enkele jaren intensief gebruik van een matras, is de regulerende werking van het matras niet meer optimaal. Je matras houdt vocht dan vast en daarmee wordt het matras minder hygiënisch en minder gezond.

Je gewicht

Vanzelfsprekend slijt een matras sneller wanneer u meer weegt. Immers, de binnenkant van het matras heeft meer druk te verduren en zal dan ook sneller afnemen in vorm en veerkracht. Er zijn tests bekend die aangeven dat een matras na 10 jaar gebruik tot 70% in veerkracht kan verliezen.
Over het algemeen kun je aannemen dat een matras na 5 à 6 jaar al aanzienlijk afneemt in steun en comfort. Om nek- en rugklachten dus te voorkomen, en te zorgen dat je topfit bent en blijft, is het dan ook aan te raden om je matras tijdig te vervangen. Afhankelijk van je gewicht na 5 tot 7 jaar.

Topdekmatras

Het gebruik van een topdekmatras of toppermatras kan de levensduur van je matras aardig verlengen. Het vangt een deel van de veerkracht op en het is eenvoudig te draaien. Het regelmatig omkeren en wisselen (bij een tweepersoons bed) van je matras bevordert het comfort en de levensduur.

Ook voor een topdekmatras geldt: er zijn tientallen verschillende soorten, prijsklassen en merken. Verdiep je goed in de materie voordat je tot aankoop overgaat. Een dagje “proefliggen” op de meubelboulevard is absoluut een verstandig idee.

Welke prijs?

Er zijn matrassen van 50 euro en matrassen van 1500 euro. Hoewel de prijs niet altijd alles zegt, is wel bekend dat grote merken als Auping of M-line uitblinken in kwaliteit. Benieuw naar het type matras dat bij jou past? Vul dan een online matrassenwijzer in en draai eenvoudig het advies uit. Vergeet niet: je brengt dagelijks zo’n 8 uur door op je matras.

Categories: Inrichting Tags:

Vloerkleed

October 29th, 2014 No comments

Geef een nieuwe draai aan je kamer met een vloerkleed

Ben je toe aan iets nieuws in je huis maar is je budget beperkt? Een nieuw vloerkleed kan een wereld van verschil maken als het om de uitstraling van je interieur gaat. Er zijn genoeg goedkope vloerkleden te vinden die je kamer met een minimale inspanning die nieuwe look geven. Wat je stijl ook is, er is altijd wel een kleed die bij je past. We geven je een paar suggesties.

Het klassieke oosterse kleed

(C) http://www.carpetright.nl/Veel klassieker dan het oosterse kleed vind je ze niet. Dit soort kleden zijn al eeuwen lang in Nederlandse huishoudens te bewonderen. Het mooie van dit soort kleden is dat eigenlijk wel zo’n beetje in elk soort interieur passen. In klassiek ingerichte woningen sluiten ze naadloos aan op de rest van het interieur. In een moderner interieur geven ze juist een leuk accent aan het geheel.

Modern kleed met grafisch dessin

(C) http://www.carpetright.nl/Houd je van speelse elementen en veel kleur in je huis? Dan zijn je keuzemogelijkheden tegenwoordig praktisch eindeloos. Een modern kleed met leuke figuren en vrolijke kleuren is een echte eyecatcher in je woning. Door een kleed te kiezen die qua kleur op de rest van je interieur aansluit, maak je van je kamer een mooi swingend geheel.

Hoogpolig kleed in felle kleuren

Een groot voordeel van een voerkleed is dat het warm en behaaglijk aan je voeten voelt. Een hoogpolig kleed is heerlijk met je blote voeten in te kroelen. De opvallende kleuren dragen nog eens extra bij aan de gezelligheid.

(C) http://www.carpetright.nl/Er valt dus genoeg te kiezen als het om kleden gaat. Een bijkomend voordeel ten opzichte van vast tapijt is dat een los vloerkleed een stuk makkelijker te reinigen is. Meestal kan je kleed gewoon in de wasmachine. Veel succes bij je jacht naar je ideale vloerkleed!

Categories: Inrichting Tags:

Interieur plafond

October 29th, 2014 No comments

Heeft u ook zo’n mooie woonomgeving met een fantastisch interieur, maar tóch ontbreekt er voor uw gevoel iets aan? Misschien mist u wel het buitengevoel in uw woonkamer? Mist u daglicht in uw interieur? Of bent u op zoek naar een paneel dat uw mooie vakantiefoto’s kan belichten?
Het Rotterdamse bedrijf Lumick maakt plafonds, niet alleen voor bedrijven, maar nu ook voor de consument. Een echte beleving, ook voor bij u thuis, passend bij uw eigen interieur. De mogelijkheden zijn legio: u kunt kiezen voor een wolkenplafond, een plafond met een afbeelding, of zelfs uw eigen foto’s invoegen in een plafond. Zo maakt u uw interieur helemaal af met een op maat gemaakt plafond!

Daglicht

Doordat een Lumick interieurplafond niet alleen een positieve invloed heeft op de omgeving bij retailers en in de zorgomgeving, maar op iedereen die deze plafonds in de omgeving heeft, installeert Lumick bij particulieren. Met een interieur plafond haalt u een positieve sfeer in huis. Daglicht heeft een bewezen goede werking.
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat licht een gunstig effect heeft op de stemming van mensen. Mensen herstellen voelen zich beter in kamers waar men naar buiten kunt kijken. En dan met name naar natuur. Het Lumick plafond voorziet uw omgeving niet alleen van verlichting maar ook van goede afleiding.

LED in de huiskamer

(C) www.lumick.nlDe Lumick plafonds voor uw interieur zijn niet alleen decoratief, maar ook nog eens zéér zuinig doordat Lumick met LED licht werkt. LED is energiezuinig, de techniek is vooropstaand Lumick maakt deze technologie betaalbaar. Naast uw interieur plafond kunt u ook kiezen voor ledpanelen met de mooiste afbeeldingen aan de muur. U kunt kiezen uit de collectie van Lumick. Zij werken samen met het Nederlands Fotomuseum en hebben daardoor beschikking over de collectie. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor uw eigen afbeelding of (vakantie)foto. U kunt uw eigen interieurplafond aanpassen zoals u zelf wilt. Zoals hier te zien hangt er een Lumick LED paneel in een huiskamer in New Orleans.

Begin de dag goed!

Voldoende licht heeft een gunstig bewezen effect op onze biologische klok. U begint uw dag goed als u voldoende licht om u heen heeft. Dit positieve effect wordt versterkt op het moment dat u naar natuur kijkt. Op een mooie dag bent u natuurlijk liever in de buitenlucht te vinden dan binnen. Maar in de wintertijd worden de dagen korter, en heeft u minder tijd om licht tot u te nemen. Hoe heerlijk is het dan als u thuiskomt en in uw huiskamer onder uw eigen design interieur plafond kunt zitten? U transformeert uw interieur helemaal naar eigen smaak met een interieur plafond van Lumick!

Categories: Inrichting Tags:

Hangmat voor ontspanning

March 28th, 2013 No comments

Ontspannen doen we allemaal. Zeker na een lange werkdag is dat erg belangrijk. Ontspannen kan op veel verschillende manieren, maar heeft u al wel eens gedacht aan een hangmat? Nu de lente weer voor de deur staat, is het ook heerlijk om met uw hangmat naar buiten te gaan.

Buiten ontspannen in uw hangmat

Lekker bijkleuren of genieten van het zonnetje, sluimerend in uw hangmat. Dát is pas optimaal genieten! Om het nog net even wat aangenamer te maken: voeg er een glaasje wijn of ijskoud biertje aan toe. Uw hangmat buiten ophangen is niet alleen lekker, maar geeft u ook nog een vakantiegevoel. U hoeft helemaal niet ver weg. Ook thuis kunt u heerlijk wegdromen. Een zeer goede manier om te ontspannen. Zo kunt u iedere dag genieten van uw tuin en de natuur. We zouden dit veel vaker moeten doen.

Binnen ontspannen in uw hangmat

In Nederland zijn we het misschien niet gewend, maar in andere culturen is het heel gebruikelijk om een hangmat binnen te hangen. In deze landen is het echter vaak te warm buiten, maar hier in Nederland hangt u de hangmat binnen omdat het juist daar behaaglijker is. De ideale manier om het gehele jaar door van uw hangmat te kunnen genieten. Een hangmat binnenshuis is ook nog eens erg trendy en modern en zal veel positieve reacties opleveren. Daarnaast geeft het u een erg rustgevend gevoel, waardoor u pas echt tot rust komt.

hangmat

Bent u voldoende ontspannen en wilt u de hangmat opbergen? Dat kan op meerdere manieren. U kunt de hangmat aan één haak hangen. Zo hangt hij langs de muur, waardoor hij weinig ruimte inneemt. Nog een mogelijkheid is om de hangmat los te halen, op te rollen en op te bergen in een opberghoes.

Hangmat ophangen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het ophangen van een hangmat. Hiervoor is veel bevestigingsmateriaal verkrijgbaar, maar ook kant-en-klare ophangsets. U kunt de hangmat ophangen tussen bijvoorbeeld twee muren en/of bomen. Hierbij moet de hangmat ongeveer 40 centimeter boven de grond hangen. Is de hangmat te klein? Geen enkel probleem. Dit is altijd te verlengen met o.a. karabijnhaken, kettingen of touwen.

Heeft u geen ruimte of mogelijkheden om de hangmat op bovenstaande methode op te hangen? U kunt de hangmat ook ophangen in een elegante hangmatstandaard. Dat geeft ook nog eens extra decoratieve waarde aan uw tuin.

Categories: Inrichting Tags:

Onderhoud natuurstenen vloer

March 19th, 2013 No comments

Uw natuurstenen vloer is na jaren beschadigd geraakt, bevat krassen en looppadden zijn zichtbaar geworden. U heeft waarschijnlijk niet alleen gekozen voor een natuurstenen vloer omdat deze een hele mooie uitstraling heeft, maar wellicht ook omdat een natuurstenen vloer erg duurzaam is. Echter is natuursteen toch onderhevig aan onderhoud, ook al gaat de vloer jarenlang mee.

Het is zonde om te kiezen voor een nieuwe vloer. Dit is vaak veel duurder dan het uitvoeren van een goed onderhoud. Door de vloer te schuren en te polijsten, kan uw oude natuurstenen vloer weer als nieuw worden. Scheurtjes, gaatjes en krassen verdwijnen door een goede renovatie.
U kunt zelf uw vloer schuren en polijsten, maar u kunt het ook laten doen door specialisten. Als u zelf uw vloer wilt onderhouden, dan is het noodzaak om goede machines te huren. Een bedrijf inhuren die zorgt voor het onderhoud en renovatie van uw natuurstenen vloer is dan vaak veel makkelijker en voordelig. Hoe gaat het onderhoud van een natuurstenen vloer in zijn werk?

De voorbereiding op het schuren

Het is te adviseren een specialist in te huren om uw vloer te laten schuren voor het mooiste resultaat, maar u kunt eventueel ook de schuurmachines huren om dit zelf te doen. Het is in ieder geval verstandig om al uw spullen in een andere ruimte of in een garagebox op te slaan. De muren worden afgeplakt met plastic, zodat ze niet beschadigd kunnen worden tijdens het schuren. U moet er rekening mee houden dat er gewerkt wordt met schuurmachines van 200 kilo of meer, waardoor er ruimte nodig is en een bank dus echt in de weg zal staan.

Allereerst schuren

Als eerste wordt de vloer geschuurd. Hiermee wordt de versleten of beschadigde toplaag van uw vloer geschuurd, zodat alle krassen, gaatjes en deukjes verdwijnen. Er zal 0,5 tot 3 mm van de toplaag af geschuurd worden, om de vloer helemaal schoon en glad te schuren. Natuursteen wordt geschuurd met gediamanteerde schijven die met water worden gekoeld en gespoeld.

Polijsten voor de mooiste afwerking

Voor een mooi eindresultaat wordt de natuurstenen vloer gepolijst met polijstpoeder. Hierdoor wordt het oppervlak dichter van structuur en komt de kleur weer terug. Door de vloer te polijsten straalt de vloer veel meer luxe uit, wat u kunt verwachten van een natuurstenen vloer. Met polijsten is het mogelijk om exact het glansresultaat te krijgen dat u wenst.

Uw natuurstenen vloer hoeft dus helemaal niet vervangen te worden. Het is echt zonde van uw geld om te kiezen voor een nieuwe vloer. Met een goede renovatie wordt uw vloer na jarenlang achterstallig onderhoud weer als nieuw, zonder krassen, gaatjes en deukjes. Dit bespaart u een hoop werk en geld.

Categories: Inrichting Tags:

Tapijt

January 13th, 2012 No comments

Tapijt maakt je huis gezellig en warm. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten en kleuren. Voordat je over gaat tot een koop is het verstandig je er in te verdiepen. In dit artikel lees je alles over tapijt.

Voordelen van tapijt

Tapijt geeft je huis een warme uitstraling. Het is lekker zacht en warm. Ook isoleert het goed en dempt het geluid. Daarnaast kan het makkelijk gelegd worden, omdat het kamerbreed kan worden geleverd. Meestal
wordt tapijt vooral gelegd is zogenaamde ‘droge ruimtes’, zoals de woonkamer en de slaapkamer en bijvoorbeeld niet in de keuken en de badkamer. Toch bestaat er speciaal tapijt dat daar wel geschikt voor is. Dit tapijt werkt waterafstotend en is daardoor gemakkelijk schoon te maken.

Duur of goedkoop tapijt

Er zitten grote prijsverschillen in tapijt. Vaak zul je zien dat er in de goedkopere prijsklassen minder keus is in kleur en dessins. Daarnaast zit er toch ook vaak wel kwaliteitsverschil in. Dit hoeft nog niet te betekenen dat goedkoop tapijt niet geschikt is.

Vooral in kamers waar je niet zo veel verblijft, bijvoorbeeld de slaapkamer, kun je best een goedkoper tapijt leggen. Voor een hal of woonkamer is een kwalitatief beter tapijt meer geschikt. Op elk tapijt kun je ook de eigenschappen terug vinden. Deze vind je op de onderkant, hier staat bijvoorbeeld de duurzaamheid en kwaliteit.

Zelf leggen of laten doen

Bij de wat duurdere winkels wordt tapijt vaak gratis gelegd. Bij goedkoper tapijt is dit meestal niet
zo en het laten leggen zal verhoudingsgewijs ook best duur zijn. Tapijt kun je ook best goed zelf leggen. Let er wel op hoe je het moet leggen, dit kan namelijk per tapijt verschillend zijn. Sommig tapijt moet je lijmen, ander tapijt kun je beter spannen. Ook is het belangrijk dat je een gladde ondervloer hebt. Belangrijk is dat je een goed stanleymes hebt en wat hulp om het tapijt glad te trekken en dan moet het zeker zelf lukken.

Het onderhoud van tapijt

Tapijt is zeer gemakkelijk te onderhouden. Het wordt steeds meer van onderhoudsvriendelijke materialen gemaakt. Hierdoor blijft het schoner. Het enige onderhoud wat tapijt nodig heeft is af en toe stofzuigen.
Daarnaast wordt het aanbevolen om het eens per jaar grondig te reinigen. Heb je echte vlekken in je tapijt, kun je met speciale tapijtreiniger de vlekken vaak snel uit krijgen.

Categories: Inrichting Tags:

Inrichten

September 16th, 2011 No comments

Wilt u uw huis een beetje gezellig maken? Dan is het leuk om eens te kijken of u uw huis opnieuw kan inrichten. Wat zijn leuke decoratie-tips? Vind informatie over inrichten van je huis.

Maar wellicht is er ook een simpele en praktische behoefte aan meer bergingsruimte. En dat hoeft niet altijd met een grotere ruimte. U kunt ook kiezen voor efficiënte kasten.
Bent u opzoek naar een goede kwaliteit stellingkast, die u zelf kunt samenstellen? Dan bent u bij stellingkastaanbieding.nl aan het juiste adres. Hier configureer je gemakkelijk en snel een stellingkast die precies op maat is.

Categories: Inrichting Tags: