Woning

Alles weten over een woning. Wat is een woning? Een woning is een gebouwde ruimte die dient voor de functie wonen. Deze maakt onderdeel uit van de bestemming woondoeleinden. Normaliter wordt onder wonen in Nederland verstaan permanente bewoning. De bewoners verblijven in beginsel permanent in de woning, behoudens vakanties e.d. De woning is hun formele adres.

Soorten woningen

Er zijn verschillende soorten woningen. In hoofdlijn wordt een onderscheid gemaakt tussen eengezinswoningen en meergezinswoningen.

  • Onder een eengezinswoning worden alle woningen verstaan die op de grond zijn gesitueerd en een eigen dak hebben. Van de grond tot de lucht betreft het de eigen woning. U kunt denken aan een rijwoning, een hoekwoning, een een twee-onder-een kap woning, een vrijstaande woning. Maar ook een drive-in woning, woonwerkwoning, patiowoning, herenhuis, grachtenpand, notariswoning, watervilla en nog veel meer charmante benamingen voor in essentie dezelfde typologie.
  • Alle overige woningtypen vallen onder de noemer meergezinswoning. De meest voorkomende typologie daarbij is het appartement, maar er zijn ook andere typen zoals de beneden/bovenwoning, maisonnette en penthouse.

    In Nederland zijn er in kwantitatieve zin nu genoeg woningen, maar niet in kwalitatieve zin. Er is er op dit moment nog steeds veel vraag naar eengezinswoningen. Veel mensen willen ruimer en mooier wonen. Daarnaast is er in beperkte mate naar appartementen, maar dan alleen op goede plekken en met een goede afwerking. Vereist zijn dan een een leuke ligging met uitzicht (aan groen of water) of veel levendigheid (midden in de stad), een ruim balkon, privacy (dus liever geen galerijontsluiting maar portiekontsluiting) en een berging op de begane grond. Veel apartementengebouwen voldoen niet aan deze eisen.

    Tips

  • Corporate Housing Factory

  • Leave a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *